Στο φουλ οι «γαλάζιες» μηχανές για την αντεπίθεση Κυριάκου από τη Θεσσαλονίκη
Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση
Φουλ τις μηχανές έβαλε η Ν.Δ. προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και τη διήμερη επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, όπου θα αναπτύξει την πρόταση της Ν.Δ. για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στα κεντρικά της Ν.Δ. και στη Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται.
O πρόεδρος της Ν.Δ. θα προεδρεύσει σήμερα στις 10 το πρωί στη συνεδρίαση των τομεαρχών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί εν όψει της 82ης ΔΕΘ με βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέγονται στη Μακεδονία, από τους οποίους μάλιστα έχει ζητήσει εδώ και καιρό να στείλουν λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και τις προτάσεις τους την επίλυσή τους.
Διεργασίες
Την ίδια ώρα έντονες είναι οι διεργασίες στη Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. προκειμένου να ετοιμαστεί το κλίμα και το περιεχόμενο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του κόμματος θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς, τους εξαγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς της πόλης προκειμένου να διαμορφώσει τη θεματολογία της ομιλίας του και γενικότερα την ατζέντα του κατά την επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
Εξάλλου η Διοικούσα και ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός επεξεργάζονται σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, ώστε να είναι ο «προπομπός» της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 33 εκδηλώσεις στη βόρεια Ελλάδα (από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου) και στη Θεσσαλονίκη (από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου).
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την ΟΝΝΕΔ, τις γραμματείες της Ν.Δ. και από τις τοπικές οργανώσεις. Παράλληλα στο διάστημα αυτό, όπως είχε γίνει και πέρυσι, κομματικά στελέχη θα κάνουν δεκάδες επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, σε φορείς, συνεταιρισμούς, μονάδες υγείας, επιχειρήσεις κ.α.


