Πλειστηριασμοί: Κλείνει το μάτι ο Μητσοτάκης!

Τι είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. από το βήμα του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Υπέρ των πλειστηριασμών τάσσεται επί της ουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και από το βήμα του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κάλεσε την κυβέρνηση «επιτέλους να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων. 

Ας ξεκινήσουν οι τράπεζες με τα ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Αυτό από μόνο του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές» και «όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων. Και αν στον νόμο Κατσέλη έχουν παρεισφρήσει στρατηγικοί κακοπληρωτές, αυτοί να εντοπιστούν». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Και παράλληλα χαρακτήρισε «πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας την αποκάλυψη και την τιμωρία των πονηρών που εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του κράτους για τους αδυνάμους».

Μάλιστα, συνδέει άμεσα το θέμα με την τρίτη αξιολόγηση. Η ολοκλήρωση αυτής, όπως τόνισε, «από μόνη της ήταν ένα υποχρεωτικό αλλά όχι ικανό βήμα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Και, βέβαια, οφείλω να επισημάνω ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Πρόκληση βλάβης

Ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση για πρόκληση βλάβης στην πραγματική οικονομία με την πολιτική του υπερπλεονάσματος. «Κλαδεύει το δέντρο πολύ πριν αυτό είναι σε θέση να δώσει καρπούς. Και όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες και να στηθούν ψεύτικες επικοινωνιακές φιέστες. Δήθεν παίρνουμε από τη μεσαία τάξη για να στηρίξουμε με επιδόματα τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα» σημείωσε.

Εμφαση ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε και στο θέμα της βιωσιμότητας της ΔΕΗ, που -όπως είπε- μετατέθηκε για το μέλλον, ενώ, θέλοντας να αποδομήσει τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια, είπε: «Με περισσή ελαφρότητα η κυβέρνηση ευαγγελίζεται μια δήθεν καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018: Δυστυχώς δεν υπάρχει καθαρή έξοδος το 2018. Αντίθετα, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα