Συνάντηση Τσίπρα με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Νίκου Χατζηνικολάου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Αναστάσιου Μπούρα, Κωνσταντίνου Γέρου και Ανδρέα Κουρή.

Το πλήγμα που έχει δεχθεί ο Τύπος, πριν καν την έλευση της πανδημίας ήταν μεγάλο και για τον λόγο αυτό στην συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξής του Τύπου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα μείζονα και
επείγοντα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες και που εκκρεμούν την τελευταία πενταετία.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ακόλουθα θέματα :

α) Στην πολλάκις εξαγγελθείσα και νομοθετικά προβλεφθείσα οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων που ουδέποτε υλοποιήθηκε.
β) Στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις του
Έντυπου Τύπου.
γ) Στην ανάγκη για θέσπιση του μηδενικού ΦΠΑ στην τιμή πωλήσεως και στον κύκλο
εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικός στα αιτήματα και τις θέσεις του Προεδρείου της ΕΙΗΕΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων του εντύπου τύπου και των εργαζομένων σε αυτές. Στα ίδια πλαίσια θα συνεχίσουν οι συναντήσεις που ζήτησε η ΕΙΗΕΑ με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα