Πλήρης η Εντατική Μονάδα στο ΑΧΕΠΑ, στη… μάχη μπήκε και το Θεαγένειο!

«Γέμισαν» οι ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η κάλυψη είναι πλέον στο 100%, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή και υπεύθυνο διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 του ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδη.

Το κλείσιμο της εφημερίας χτες το πρωί έγινε με 90 νέες εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο. Οι αριθμοί δηλαδή, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με αυτά των προηγούμενων ημερών. «Φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένα πλατό στις εισαγωγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταλλίδης.

Οι ασθενείς που θα χρειάζεται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ θα μεταφέρονται πλέον σε άλλα νοσοκομεία της πόλης και των γύρω περιοχών, σύμφωνα με την απόφαση.

O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δήλωσε πως έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Δημήτρη Τσαλικάκη, θα προστεθούν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ και οκτώ κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, οι οποίες θα καλυφτούν από τις εθελόντριες νοσηλεύτριες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Στη μάχη του κορονοϊού μπήκε και το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, αφού, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η διοικήτριά του Λιάνα Κουρτέλη-Ξουρή, οι 4 κλίνες της Μονάδας Μετεγχειρητικής Παρακολούθησης Θωρακοχειρουργικών Ασθενών είναι στη διάθεση της ΜΕΘ του ΑΝΘ, προς εξυπηρέτηση των ασθενών. Έτσι, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται από 8 σε 12.

«Έχουμε, επιπλέον, παραχωρήσει προς ενίσχυση των Νοσοκομείων Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ιατρικό προσωπικό σε ειδικότητες απαραίτητες για τη μάχη έναντι της πανδημίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Ξουρή.

Μέσα σε όλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» και μικρές ηλικίες, που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης: «Ερχονται συνέχεια παιδιά» δήλωσε νοσηλεύτρια, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται έξι παιδιά με κορονοϊό και ένα βρέφος! Για την περίπτωση του βρέφους 22 μηνών που εισήχθη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έγινε γνωστό ότι έφτασε από το Νοσοκομείο Σερρών έχοντας κορονοϊό και το υγειονομικό προσωπικό κατάφερε να μη διασωληνωθεί το μωρό, αν και έχει σοβαρά συμπτώματα.

«Υπάρχει συνεχής ροή με μικρές ηλικίες, παιδάκια που έχουν τον ιό» δήλωσε η νοσηλεύτρια, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται έξι παιδιά με κορονοϊό. Παράλληλα, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τις Σέρρες. Τέλος, αναφορικά με τις αντοχές του υγειονομικού προσωπικού, μας είπε χαρακτηριστικά: «Κρατάμε γερά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα