Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά!

Μορφή χιονοστιβάδας για την κυβέρνηση παίρνει η υπόθεση με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι περιπτώσεις πλαστών ή ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού για τον κορoνοϊό, που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, με εγκύκλιο που απέστειλε στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ζητά την επαγρύπνηση και την εγρήγορσή τους, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα όταν εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα, και μάλιστα τους προτρέπει να μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλίδες.

Ο κ. Πλιώτας ζητάει την ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίας σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και την άσκηση, άμεσα, ποινικών διώξεων σε βάρος των υπαιτίων. Παράλληλα, επισημαίνει στους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων ή ακόμα και σε λειτουργία «κυκλώματος» παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών.

Ωστόσο, πολιτικό «σεισμό», έντονη κοινωνική ανησυχία, αλλά και αμείλικτα ερωτήματα για την κυβέρνηση προκαλούν οι αποκαλύψεις που λαμβάνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας σχετικά με τη διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Το σύστημα εμβολιασμού του «αρχιτέκτονα» της ψηφιακής επανάστασης Κυριάκου Πιερρακάκη φαίνεται πως… πλημμύρισε με την πρώτη μπόρα, καθώς αποκαλύπτεται καθημερινά ότι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν εκδοθεί πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι πολύ περισσότερες απ’ όσες γνωρίζουμε έως σήμερα.

Στην πραγματικότητα, η αποκάλυψη για το κύκλωμα της Καρδίτσας, που φαίνεται πως έχει πλοκάμια σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και οι έρευνες των Αρχών στρέφονται πλέον προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα είπε στη δημόσια τηλεόραση ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, «στο στόχαστρο της Αρχής έχουν μπει δέκα εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού»!

Όπως εξήγησε, μάλιστα, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.ά.), σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι και σε δέκα κέντρα εμβολιασμού όπου, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Στη διερεύνηση των υποθέσεων των πλαστών πιστοποιητικών φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να ζητά τη γρήγορη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που αναφέρει ότι δεν έχει δεχθεί καμία καταγγελία για ψευδή πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού. Οπως τονίζει, σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες απαράδεκτες και αξιόποινες πράξεις, θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του.

Με χθεσινή του ανακοίνωση, ο νέος υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως έδωσε εντολή σε όλους τους διοικητές των ΥΠΕ να διενεργήσουν μαζικούς ελέγχους και ξεκαθάρισε πως, όπου εντοπιστούν περιστατικά, ο δρόμος είναι «εισαγγελέας – πειθαρχικό – διαθεσιμότητα». Ήδη από χθες, οι αυστηρές ποινές κατά όσων υγειονομικών χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι νόμος του κράτους.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι πως οι πολίτες κυριεύονται από αίσθημα ανασφάλειας, καθώς δεν μπορούν να ξέρουν αν το πιστοποιητικό εμβολιασμού του διπλανού τους είναι πραγματικό και ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή πρόκειται για ακόμα μία πλαστοποίηση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η σιωπή του αρχιτέκτονα του συστήματος εμβολιασμού Κυριάκου Πιερρακάκη είναι εξοργιστική. Το αγαπημένο τέκνο του «σημιτικού εκσυγχρονισμού» είναι κυριολεκτικά άφαντο από τον δημόσιο διάλογο, ενώ η τριανδρία που έχει τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου έχει υψώσει τείχος προστασίας πάνω από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Και αν η συγγνώμη είναι, ούτως ή άλλως, λέξη άγνωστη για τους κυβερνώντες τη χώρα, μια εξήγηση για το πώς «ξεγυμνώθηκε» το σύστημα αποτελεί υποχρέωση. Το ερώτημα είναι ποιος θα βρεθεί να ζητήσει εξηγήσεις… Αυτοί που επί δύο χρόνια επιχειρούσαν να παρουσιάσουν τον Κυριάκο Πιερρακάκη ως γέννημα θρέμμα της «Σίλικον Βάλεϊ» ή όσοι τον «λιβάνιζαν» καθημερινά για τα αυτονόητα που έκανε ως υπουργός;

Η πολιτική με όρους επικοινωνίας μπορεί να συνεχίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου, όμως η δυσφορία των πολιτών, οι οποίοι γίνονται καθημερινά μάρτυρες της προχειρότητας του επιτελικού κράτους, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Το χειρότερο όμως είναι πως την επιπολαιότητα και προχειρότητά τους… εμείς την πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Και το ερώτημα παραμένει: Ως πότε ο λαός θα δέχεται να πληρώνει έναν λογαριασμό που δεν είναι δικός του;

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα