Μητσοτάκης: Τα βλέπει όλα καλά με την πανδημία

Ωραιοποιεί την κατάσταση την ώρα που τα κρούσματα σπάνε κάθε ρεκόρ. Τι είπε χθες στο υπουργικό συμβούλιο

Η χώρα φλέγεται, βρίσκεται στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα να σπάνε καθημερινά κάθε ρεκόρ, άλλα ο πρωθυπουργός ζει στον δικό του κόσμο. Παρότι στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου έχασαν τη ζωή τους 2.247 ασθενείς έναντι 1.017 το αντίστοιχο δίμηνο του 2020 -και χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 6.800-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα βλέπει όλα υπό έλεγχο και με καθημερινές εμφανίσεις ωραιοποιεί την κατάσταση, και προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που βλέπουμε και ζούμε είναι μία εικονική πραγματικότητα.

«Υπάρχει, όντως, μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων» είπε χθες, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το πρόβλημα και να το περιορίσει στον χώρο των ανεμβολίαστων, σαν να τους έχει ξεγραμμένους, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει «μία μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη βόρεια Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, όμως, κι ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει βγει εκτός στόχων λόγω των κυβερνητικών αστοχιών, στην επικοινωνιακή προβολή του ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι όλα πάνε καλά.

«Μονο τις τελευταίες τρεις ημέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την τρίτη αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα» είπε ο πρωθυπουργός. Και για να γίνει πιστευτός, προσέθεσε: «Θυμίζω ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο, σε μία μέτρηση η οποία είχε γίνει, μόλις το 33% των ενηλίκων μάς έλεγε ότι θα εμβολιαστεί σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων».

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης, για να ισχυροποιήσει τα λεγόμενά του, δεν διστάζει ακόμα και τώρα να διχάσει και να διαχωρίσει και πάλι τους Ελληνες σε δύο κατηγορίες, μιλώντας ουσιαστικά για δύο… Ελλάδες. Είπε συγκεκριμένα: «Απέναντι στον φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση».

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε, και πώς θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει, ο ίδιος σε ποια από τις «δύο Ελλάδες» αναφέρεται και από ποιους Ελληνες ζητάει την ψήφο τους… Η χθεσινή του παρέμβαση στο υπουργικό συμβούλιο έγινε μόλις μία ημέρα μετά τη συνέντευξή του στο Mega, που υποστήριξε ότι η «η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι και στη χώρα μας με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Πέρυσι δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο, και σήμερα το 73% των ενήλικων Ελλήνων έχει εμβολιαστεί και το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα