Εως 9,8% η προστασία των εμβολίων έναντι της Ομικρον!

Φθίνουν επικίνδυνα τα ποσοστά ανοσίας στον τρίτο μήνα από τη β’ δόση, σύμφωνα με έρευνα Δανών! Αναλύει τη μελέτη ο ερευνητής Κωνστ. Φαρσαλινός

Η προδημοσίευση μιας μελέτης από τη Δανία στα τέλη του περασμένου μήνα δεν έτυχε δημοσιότητας. Όχι επειδή αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία της, αλλά γιατί ήρθε να ανατρέψει εξ ολοκλήρου το αφήγημα περί του τείχους ανοσίας των εμβολίων. Σε αυτή τη μελέτη συγκρίνονται τα ποσοστά μόλυνσης των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και της Δέλτα αντίστοιχα.

  • Από την
    Ντίνα Ιωακειμίδου

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς για το εμβόλιο της Pfizer η προστασία έναντι της Όμικρον τον πρώτο μήνα προσδιορίζεται κατά μέσο όρο στο 55% και φθίνει στο τρίμηνο στο 9,8%. Μετά δε το τρίμηνο η μελέτη καταλήγει σε αρνητικό ποσοστό της τάξεως του 76,5%! Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εμβολιασμένοι μετά το τρίμηνο έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν κατά 76,5% έναντι των ανεμβολίαστων.

Γιατί γίνεται αυτό

Οι συγγραφείς της μελέτης αποδίδουν τη διαπίστωση αυτή στη συμπεριφορά των εμβολιασμένων, που συνοψίζεται στην αποφυγή λήψης μέτρων προστασίας. Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δεν έχει αναστολές ως προς τη χρήση του όρου της «πανδημίας των ανεμβολίαστων». Γιατί τα εμβόλια υπήρξαν το μεγαλύτερο άλλοθί της προκειμένου να μη λάβει κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των πολιτών αυτής της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε χθες πως το νέο εμβόλιο της εταιρίας που θα στοχεύει τη μετάλλαξη Ομικρον θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πάντως, ζει τον δικό του μύθο στην Ελλάδα, δηλώνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κυβέρνηση καταδικάζει όσους τολμούν να αναφέρουν πως η νέα μετάλλαξη διαφεύγει των εμβολίων, κατηγορώντας τους μάλιστα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η μεγαλύτερη όμως διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως κατ’ εξακολούθηση αποδεικνύεται, είναι ο ισχυρισμός περί του τείχους ανοσίας που θα δημιουργούσαν τα εμβόλια. «Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι αυτό» δηλώνει στη «δημοκρατία» ο ιατρός – ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κων. Φαρσαλινός. «Η πανδημία θα λήξει μέσω της φυσικής ανοσίας» σημειώνει, προσθέτοντας πως η απόφαση για τη λήξη της θα είναι πολιτική.
Όπως τονίζει, «ο κίνδυνος από τον ιό δεν είναι οριζόντιος, καθώς οι διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων είναι δραματικές».

Ο κ. Φαρσαλινός χρησιμοποιεί επίσης σκληρή γλώσσα για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, δηλώνοντας πως αποδέχτηκαν ταπεινωτικά την πολιτική εργαλειοποίησή τους, και προειδοποιεί ότι μακροπρόθεσμα «τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα κοστίσουν πολύ περισσότερες ζωές από τον ίδιο τον ιό».

«Μπούμερανγκ»

«Όλη η ρητορική της κυβέρνησης έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Το σημαντικό που αναδεικνύεται και από αυτή τη μελέτη είναι το ανέφικτο του τείχους της ανοσίας. Γελοιοποιώντας και παρουσιάζοντας μια ψευδή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια αποτελούν την πανάκεια για την εξάλειψη του ιού, το μόνο που πέτυχαν ήταν να πλήξουν την αξιοπιστία τους. Η προστασία τους είναι, όπως αποδεικνύεται, ανύπαρκτη ως προς τη μετάδοση και τη νόσηση.

Η διαφορά είναι πως τα εμβόλια κατά του Covid αποτρέπουν τη βαριά νόσηση. Μόνο ατομική προστασία παρέχουν τα συγκεκριμένα εμβόλια και μάλιστα ελλιπέστατη σε σχέση με τα λοιπά εμβόλια. Διότι τα εμβόλια της ιλαράς, της ανεμοβλογιάς ακόμη και της ηπατίτιδας είναι αποστειρωτικά και εμποδίζουν τη μετάδοση οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στη συλλογική ανοσία.

Επίσης τα εμβόλια αυτά δεν έχουν χρονική διάρκεια ως προς την ανοσία που παρέχουν. Στην περίπτωση του Covid τα χαρακτηριστικά είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο ιός μεταλλάσσεται, ενώ με τους άλλους ιούς δεν συμβαίνει αυτό» τονίζει ο κ. Φαρσαλινός.

Υποχρεωτικότητα

«Τα ζητήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τα συγκεκριμένα εμβόλια υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν άδεια όταν μετά την παρέλευση δύο μηνών η αποτελεσματικότητά τους πέφτει κάτω του 50%. Η επόμενη επιλογή ποια είναι; Να εμβολιάζεις τον πληθυσμό κάθε δυο με τρεις μήνες και τους ανοσοκατεσταλμένους κάθε μήνα; Επίσης, δεν έχει υπάρξει στην Ιστορία ξανά μαζικός εμβολιασμός με στοιχεία υποχρεωτικότητας σε υγιή άτομα. Και αυτό μάλιστα για εμβόλια νέας τεχνολογίας, που καταγράφουν τις μεγαλύτερες παρενέργειες στην ιστορία των εμβολίων. Με μια φαρμακοεπαγρύπνηση παράλληλα σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς είναι γνωστό από μελέτες πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων υποκαταγράφονται. Στην Ελλάδα δε η λέξη φαρμακοεπαγρύπνηση προκαλεί αλλεργίες. Και κατόπιν τούτων επιβάλλεται μαζικός, υποχρεωτικός και επαναλαμβανόμενος εμβολιασμός. Στην επιστήμη της Ιατρικής αποδεικνύεις εκ των προτέρων την ασφάλεια. Εδώ παραγνωρίζουμε την αβεβαιότητα και το άγνωστο. Στη φάση 3 των κλινικών μελετών των εμβολίων κατά τoυ Covid δεν καταγράφηκαν παρενέργειες, θρομβώσεις κ.λπ. και η πραγματικότητα απέδειξε άλλα».

Η τρίτη δόση

«Ως προς την τρίτη δόση που επιβάλλουν γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η ανοσία που παρέχουν; Μας εγγυώνται κάποιο ποσοστό; Σε κάθε περίπτωση υιοθετούν την ίδια χειραγώγηση, τον ίδιο μαζικό εκβιασμό, έχοντας διασφαλίσει για τους εαυτούς τους το ακαταδίωκτο.

Ποιες είναι οι συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πού είναι η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων; Ο δε υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε πως η κυβέρνηση καταδικάζει όσους λένε ότι η Ομικρον διαφεύγει των εμβολίων. Για να καταλάβουμε, είναι κυβερνητική απόφαση το αν συμβαίνει αυτό και όχι επιστημονική; Θα εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση σύμφωνα με την οποία τα εμβόλια θα αναγορεύονται σε αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων; Οι μεταλλάξεις αποδείχτηκε ότι διαφεύγουν των εμβολίων. Η Δέλτα εκδηλώθηκε νωρίς, ενώ η Ομικρον, που προέκυψε μετά τον μαζικό εμβολιασμό, διαφεύγει των εμβολίων».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα