Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας των παιδιών – «Πρώτος εγώ θα τη σκότωνα»

Επιμένει να διερευνηθεί ως αίτιο των περίεργων θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη η ασφυξία ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που για δεύτερη συνεχή ημέρα επανήλθε μέσω facebook επικαλούμενος σχετική βιβλιογραφία. Με μια νέα ανάρτηση-βόμβα, ο κ. Λέων υποστηρίζει ότι ο θάνατος διά της ασφυξίας ενδέχεται να μην αφήσει κανένα ίχνος και χαρακτηρίζει «τυχερό» τον ιατροδικαστή που θα βρει το παραμικρό στοιχείο.

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί, πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας» αναφέρει αρχικά ο ιατροδικαστής στην ανάρτησή του και συνεχίζει για την πρόκληση ασφυξίας σε παιδιά:

«Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μάς λέει: “το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο, επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια”. Τυχερός, λοιπόν, θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή “λύση βλεννογόνου” ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε, πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο. Τέλος, αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο “αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας”, νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό». Είχε προηγηθεί άλλη ανάρτηση, με την οποία ο κ. Λέων άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα αίτια του θανάτου να εντοπίζονται στην ασφυξία.

Για την πολύκροτη υπόθεση, στην οποία ακόμα αναζητούνται απαντήσεις, μίλησε και στενός φίλος του πατέρα των παιδιών Μάνου Δασκαλάκη. «Ο Μάνος είναι σε βαριά ψυχολογική κατάσταση. Εργάζεται πάρα πολύ σε μια ιδιωτική εταιρία, φτάνει να δουλεύει μέχρι και 20 ώρες την ημέρα και περιμένει να πέσει φως στην υπόθεση. Είναι στην Πάτρα και δεν έχει φύγει για πουθενά. Επισκέπτεται τους γονείς του, στο πατρικό του τακτικά, και επισκέπτεται τη Ρούλα καθημερινά, γιατί οι δυο τους έχουν χωρίσει, αλλά δεν μπορεί να μην τη στηρίξει ανθρώπινα» είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Ο φίλος του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε, επίσης, για τη σχέση του ζευγαριού και για το πόσο το επηρεάζει όσα διαδίδονται εις βάρος του, προσθέτοντας ότι αναμένει την ώρα να καταθέσει για να τελειώσει όλο αυτό. «Ο Μάνος είναι πολύ ενοχλημένος με διάφορα πράγματα που λέγονται. Στην ίδια συζήτηση μου είπε: “Θέλω να πω εκεί που πρέπει όσα ξέρω, όσα έχω ζήσει. Κανένας δεν μπορεί να με αναιρέσει. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει εμένα. Είμαι ο πιο άμεσος και είμαι ο πρώτος που θα τη σκότωνα, εάν είχα έστω και μισή υποψία. Δεν έχω την υποψία και πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, αυτό πιστεύω μέσα μου. Μόνο εγώ δεν έχω πιστέψει ότι το έχει κάνει η Ρούλα. Κλείνω την τηλεόραση για να μην επηρεαστώ”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του Alpha.

Από την πλευρά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξήγησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» γιατί ζήτησε πίσω το πετσετάκι που βρέθηκε δίπλα στην επτά μηνών Ιριδα όταν βρέθηκε νεκρή, στην κούνια της, από τη θεία της, το οποίο η ίδια είχε παραδώσει στην Αστυνομία. Οπως είπε, αυτό το έκανε για «να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ιριδας», ωστόσο είχε χαρίσει όλα τα άλλα βρεφικά είδη που είχε μετά τον θάνατο του βρέφους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα