Ανοίγουν οι φάκελοι των θανάτων Ίριδας και Μαλένας!

Κοινό στοιχείο των δύο νεκρών κοριτσιών είναι οι αμυχές που εντόπισαν οι ιατροδικαστές

Θέμα χρόνου είναι να μπουν στο «μικροσκόπιο» οι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός που ανέλαβε την κύρια ανάκριση αναμένεται, στο πλαίσιο της έρευνας, να ανοίξει τους φακέλους των θανάτων τόσο της Ιριδας όσο και της 3,5 ετών Μαλένας, που ήταν η πρώτη που πέθανε ξαφνικά, τον Απρίλιο του 2019, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έλεγαν πως είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Όλα συνηγορούν πλέον στο ότι οι δικογραφίες για τη Μαλένα και την Ιριδα θα συσχετιστούν με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία που θα φωτίσουν και αυτούς τους θανάτους. Η νέα έρευνα οδηγεί και στην κλήση για κατάθεση κομβικών προσώπων, όπως ο σύζυγος Μάνος Δασκαλάκης, η αδελφή της Ρούλας, ακόμα και η μητέρα της, για να διαπιστωθεί αν γνώριζαν κάτι για τις κινήσεις της ή αν, μετά τις εξελίξεις, μπορούν να συνδέσουν γεγονότα από το παρελθόν. Ο πατέρας των τριών παιδιών φέρεται ότι έχει ήδη επικοινωνήσει μέσω του δικηγόρου με τις Αρχές, ωστόσο αποφεύγει με κάθε τρόπο να εμφανιστεί δημοσίως.

Ήδη, στη διάθεση των ιατροδικαστών υπάρχουν τα ιστολογικά δείγματα των δύο παιδιών, τα οποία μετά την αποκάλυψη για την κεταμίνη θα επανεξεταστούν με πιο στοχευμένη ματιά. Πάντως, ένα κοινό στοιχείο το οποίο φαίνεται ότι συνδέει τους θανάτους των δύο παιδιών είναι οι αμυχές που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στις εκθέσεις των ιατροδικαστών.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να έχουν φαρμακωθεί με κεταμίνη και τα άλλα δύο παιδιά, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι θα φανεί αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά. Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

«Κάποια δηλητήρια κάποιες φορές αφήνουν οργανική βλάβη. Εκτός από τη θανατηφόρα δράση τους, αφήνουν κάποιες ουσίες και ένα αποτύπωμα σε κάποια όργανα-στόχους. Αν υπάρχει οργανικό εύρημα στην Τζωρτζίνα, που έχει καταγραφεί στη Μαλένα και οφείλεται σε βλάβη οργάνου-στόχου, όπως στην Τζωρτζίνα, που είναι γεγονός ότι έχει λάβει αυτή την ουσία, τότε ανοίγει και ένας συσχετισμός που θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι που έχουν επιληφθεί. Θα μπορούσαν να συσχετιστούν οι θάνατοι – αυτή είναι η δική μου άποψη» είπε ο κ. Τσαντίρης αναφερόμενος στην τοξικολογική της Μαλένας.

Αλλά και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που είχε μιλήσει εξαρχής για εγκληματική ενέργεια, είπε σχετικά: «Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους». Οπως είπε, η επιτροπή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών που μελετά τους δύο θανάτους θα δώσει τις επόμενες ημέρες ένα ασφαλές πόρισμα, «που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί», και συμπλήρωσε αναφορικά με την υπόθεση της Μαλένας ότι, ευτυχώς, η αστοχία αφορούσε την αιτία θανάτου.

«Αν είχαμε αστοχία ως προς τα ευρήματα, θα είχαμε έναν φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά» είπε και, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε σίγουρος ότι και τα άλλα δύο παιδάκια έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας: «Από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί η εγκληματική ενέργεια με κάποιον εξωγενή παράγοντα στο πρώτο περιστατικό, είναι βέβαιο ότι κάπως έτσι θα επιβεβαιωθούν και τα άλλα δύο περιστατικά. Νομίζω, όμως, ότι η εγκληματική ενέργεια και στα άλλα δύο περιστατικά είναι το επικρατέστερο σενάριο».

Εκτίμησε, επίσης, ο κ. Λέων ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας «έγιναν πολλαπλές προσπάθειες και προφανώς η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή στο μικρό αυτό παιδάκι».

«Ο Μάνος είναι σοκαρισμένος» υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Τις καταιγιστικές εξελίξεις με τη σύλληψη της 33χρονης συζύγου του προσπαθεί να διαχειριστεί ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, την ώρα που το πανελλήνιο αναρωτιέται αν γνώριζε ή είχε υποψιαστεί τα σατανικά σχέδιά της. Από προχθές ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για όσα συμβαίνουν.

«Ο πελάτης μου δεν είναι εξαφανισμένος, είναι σοκαρισμένος» διευκρίνισε χθες σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Δημήτρης Καράμπελας και εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να τον εντοπίσουν οι δημοσιογράφοι.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν το προδιαγεγραμμένο τέλος στην υπόθεση του μαρτυρικού θανάτου της Τζωρτζινας. Μπορεί το πρώην ζευγάρι σε δημόσιες παρουσίες του να δήλωνε ότι είναι μαζί, η αλήθεια ωστόσο είναι ότι ήταν απόφαση του Μάνου να ζήσει με μια άλλη γυναίκα. Βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, όπου έχει νοικιάσει διαμέρισμα, και διαμένει με τη νέα σύντροφό του.

Άλλωστε, ήταν στην πρωτεύουσα όταν ενημερώθηκε από δημοσιογράφο για την προσαγωγή της πρώην συζύγου του για τη δολοφονία της κόρης τους.

Την ώρα που η Ρούλα μεταφερόταν στην Ασφάλεια Αττικής, ο Μάνος επέστρεφε στην Πάτρα. Διανυκτέρευσε το βράδυ στο σπίτι της μητέρας του, ωστόσο επέλεξε να μην εμφανιστεί, καθώς φέρεται ότι είναι σε δύσκολη συναισθηματική κατάσταση.

«Έχει διαχωρίσει τη θέση του στη στήριξη που της παρείχε. Δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τα παιδιά τους. Τώρα αρχίζει να το πιστεύει, καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη σύλληψη της Ρούλας. Πιστεύει πια ότι τον χρησιμοποίησε για άλλοθι» αναφέρει στη «δημοκρατία» πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον του 30χρονου.

Ως και το πρωί της Τετάρτης, ο Μάνος Δασκαλάκης έλεγε στο στενό του περιβάλλον ότι τα παιδιά του «έφυγαν» από γονιδιακό πρόβλημα και ότι είναι αδύνατον να κρύβεται έγκλημα. «Ολο αυτό είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων» φέρεται ότι έλεγε χαρακτηριστικά και επέμενε ότι η 33χρονη εν διαστάσει σύζυγός του στάθηκε με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στα τρία κορίτσια τους.

«Δεν θα κάτσουμε να απολογηθούμε επειδή πήγαμε ταξίδι στην Καστοριά και επειδή βγαίναμε να διασκεδάσουμε ενώ είχαν πεθάνει τα δύο μας παιδιά» είχε πει σε συνέντευξή του.

Η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προκαλέσει κοινωνική οργή. Το πρωί της Πέμπτης, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του. Κάποιοι λένε ότι ο εργοδότης του τον απέλυσε, κατ’ άλλους περιμένει να τον δει και κατανοεί τι αντιμετωπίζει.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα