Επιτέλους! Μέτρα για… τηλεμαϊντανούς δικηγόρους

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται δικηγόροι που φέρεται ότι πρωταγωνιστούν σε «τηλεδίκες» με αφορμή υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, έκανε αυτεπάγγελτη παρέμβαση για το θέμα, ασκώντας πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου για παραβάσεις του κώδικα δικηγόρων σχετικά με συμμετοχή σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις για εκκρεμείς υποθέσεις.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η δίωξη δεν είναι προσωποποιημένη, αλλά ο αρμόδιος εισηγητής θα κληθεί να εξατομικεύσει τις κατηγορίες, ερευνώντας περισσότερους από 20 δικηγόρους.

Στο επίκεντρο του πειθαρχικού ελέγχου φέρεται ότι βρίσκονται, μεταξύ άλλων, υποθέσεις όπως της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Καρολάιν Κράουτς, αλλά και των ηθοποιών Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη.

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητούνται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών των τελευταίων δύο ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή δικηγόρων σε συζητήσεις για εκκρεμείς υποθέσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα