Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη

«Ο άνδρας μου δεν είναι βιαστής»

Με δεκάδες βλέμματα καρφωμένα πάνω της ανέβηκε χθες το πρωί στο βήμα του μάρτυρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ελπίδα Νίνου. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη να την κοιτάζει από το εδώλιο του κατηγορουμένου και ακριβώς πίσω του στο ακροατήριο τον γιο τους Δημήτρη, την αδελφή και τον γαμπρό της, η σύζυγος του κατηγορουμένου είπε με σταθερή φωνή: «Δεν είναι βιαστής. Σέβεται το “όχι”. Είναι αθώος».

Την ίδια στιγμή στην πλάτη του λευκού πουκαμίσου της ήταν στυλωμένα τα βλέμματα του Αλεξάνδρου Μπουρδούμη, της Αλεξάνδρας Ούστα, της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, ενώ έξω από την αίθουσα περίμεναν η Λένα Δροσάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, με τις δύο πρώτες να είναι και μάρτυρες στην υπόθεση. Ηχηρή, όμως, ήταν η απουσία της πρώτης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για το βαρύτερο από τα κακουργήματα, αυτό του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, για το οποίο προφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα, πρόκειται για τη μόνη από τις τρεις γυναίκες την οποία γνωρίζει η Ελπίδα Νίνου και την έχει περιγράψει ως εμμονική με τον σύζυγό της.

«Εγώ με τον Πέτρο έχω κάνει μεγάλες προσωπικές συζητήσεις γι’ αυτά τα γεγονότα. Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγό μου. Θα σας πω, όμως, ότι ο Πέτρος δεν είναι βιαστής» είπε η Ελπίδα Νίνου και απέδωσε τις καταγγελίες σε λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης.

«Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Ολα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν ως άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες, που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Εναν ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για έναν ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Εχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν, κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια» ανέφερε.

Αναφερόμενη στην πρώτη καταγγέλλουσα, την οποία γνωρίζει, περιέγραψε πώς συστήθηκαν μέσω της μητέρας της, την οποία ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε προτείνει να πάρουν στη δουλειά. «Θυμάμαι ότι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική. Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Ερχονται τα παιδιά των ηθοποιών, αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δεν μου μιλούσε καθόλου» είπε.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «ενοχλητική» την πρώτη καταγγέλλουσα και περιέγραψε ένα περιστατικό το καλοκαίρι του 2008, όταν βρισκόταν για διακοπές με τον σύζυγό της. «Ημασταν διακοπές στην Κέρκυρα. Εβλεπα το όνομά της στο τηλέφωνο. Του λέω: “Γιατί παίρνει;” Μου λέει: «Δεν την ξέρεις; Είναι επίμονη, θα της μιλήσω»…”» είπε η μάρτυρας.

Η ίδια υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του 2008, οπότε καταγγέλθηκε ο πρώτος βιασμός, ο Πέτρος Φιλιππίδης επανερχόταν από επέμβαση και ήταν «πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία». Αναφερόμενη στη συνέχεια στο δεύτερο περιστατικό και στον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππίδη, Αλίνα Κωτσοβούλου, για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», είπε χαρακτηριστικά: «Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου και να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Κινήθηκε αυτοβούλως η καταγγέλλουσα, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Η Ελπίδα Νίνου υποστήριξε πως η καταγγέλλουσα έστελνε έως το 2010 μηνύματα στον σύζυγό της, ενώ είχε πάει δύο φορές σε παράστασή του το 2020.

«Ως το 2010 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο. Τα είχα δει. «Απάντησέ μου», «Γιατί δεν μου μιλάς;». Το 2011, σε μια παράσταση, το είπα στη μητέρα της. Αρχισε να φωνάζει. Της είπα: “Γνωρίζεις τι συμβαίνει με το παιδί σου;” Επειτα από λίγες ημέρες ρώτησα τον Μπιμπίλα αν έμαθε κάτι και μου είπε πως τους είπε: “Τον έχω σαν πατέρα μου”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα