Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν έχω φερθεί ποτέ άσχημα σε γυναίκα. Ζω μια τρέλα! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα»

«Με έβγαλαν από το θέατρο, ο κόσμος όμως με αγαπάει»!

Η ιερή στιγμή της απολογίας του κατηγορουμένου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού Πέτρου Φιλιππίδη έφτασε χθες το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός απολογήθηκε για περισσότερες από έξι ώρες, καθισμένος σε καρέκλα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη διαδικασία, ενώ απέδωσε το εξώδικο που είχε αρχικά στείλει στα κανάλια, σε τηλεφώνημα του Γιώργου Λιάγκα.

Με αρκετά ξεσπάσματα και κλάματα, ο ηθοποιός έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του. «Ποιος τα λέει αυτά; Ο Τσαρούχας; Ο Μπιμπίλας; Ο Μπουρδούμης; Ενας δεν ήρθε μόνος του να μου πει τίποτα! Η Τζένη Διαγούπη, που ερχόταν στο γύρισμα και μου έτριβε τα πόδια; Ξαφνικά ανακάλυψε κι αυτή ότι είμαι βιαστής; Θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν τους! Εμένα θέλουν να με βγάλουν από το θέατρο. Με έβγαλαν. Δεν λέω ότι δεν μου στοιχίζει. Με στενοχωρεί. Από τη μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δεν θα με βγάλουν ποτέ! Ο,τι κι αν γίνει! Ο,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος. Με αγαπούν!»

Ηταν ενοχλητική

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι ήταν ενοχλητική και προσπαθούσε να τον προσεγγίσει. «Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε τόσο καιρό στη δίκη. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πώς μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Τη βλέπετε όλον αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό. Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα.

Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Ολο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες, μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από τον λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει, πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!»

Σχετικά με το περιστατικό στο «BIOS» ανέφερε πως ο ίδιος πήγε στη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν παρότρυνσης. «Εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά η πρώτη καταγγέλλουσα. Με αγκαλιάζει, με φιλάει, μου λέει “τι κάνεις”. Εγινε καβγάς με την Ελπίδα. Της είχα πει “άσ’ το, θα αναλάβω”. Εκείνη πίστευε άλλα πράγματα».

Εκπληκτος

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε και στο πώς αντέδρασε μόλις έμαθε για την πρώτη καταγγελία. «Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω, αποκλείεται. Λέω, δεν υπάρχει! Ερχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πώς αισθάνθηκα; Ηθελα να πεθάνω. Μετά ακούω ότι έρχεται κι άλλος βιασμός, τον οποίο δεν θυμόταν!» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί, και δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Ξεσπώντας ξανά για τις καταγγελίες που του προσάπτουν αλλά και για το γεγονός πως του ζητούνται αποδείξεις για μια καταγγελία προ 15 ετών, ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στη δεύτερη καταγγέλλουσα, που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2010, και καταφέρθηκε εναντίον όσων τον κατηγορούν.

«Ο κ. Βαγγόπουλος ήθελε να φέρω αποδείξεις! Πού να τις βρω! Και παρ’ όλα αυτά ήρθαν αποδείξεις. Για την πρώτη καταγγέλλουσα ήρθαν οι ηθοποιοί που ήθελαν και δεν είπαν τίποτα. Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Υπερασπίζομαι τη χαμένη μου ζωή, που κρέμεται από μια κλωστή. Απλώς να συνεχίσω να αναπνέω. Δεν πρόκειται να δουλέψω ξανά σε αυτή τη δουλειά. Οχι επειδή δεν μπορώ. Επειδή ούτε στα μάτια δεν μπορούν να με κοιτάξουν! Εγώ δεν τους θέλω. Ντροπή τους!» είπε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του.

«Στη φυλακή όταν μπαίνεις, σου λένε “βήξε”. Σου λένε “βάλε τα χέρια στον πισινό σου”, όχι με αυτά τα λόγια, “άνοιξέ τα, και βήξε”. Μου είπαν να ζητήσω συγγνώμη. Θα ζητήσω. Από τη μάνα μου και τον πατέρα μου, από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Τέλος. Ζητάω συγγνώμη κι αν πλήγωσα κάποιον ζητάω συγγνώμη, αλλά τέτοια πράγματα δεν έχω κάνει».
Επειτα από αρκετές ώρες απολογίας ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε την αναφορά του στη δεύτερη περίπτωση που του καταλογίζεται, εξηγώντας πως του εμφανίστηκε ως ανιψιά του δικηγόρου του «αφεντικού» του. «Ηρθε ένα βιογραφικό, όχι πλούσιο, αλλά ήταν λογικό.

Ηταν απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης. Ο κ. Λαμπρόπουλος μου έστελνε βιογραφικά να τα έχω υπόψη μου. Επειτα από 1-2 μέρες την πήρα τηλέφωνο και της είπα να έρθει στο θέατρο να δει την παράσταση, να γνωριστούμε από κοντά. Νομίζω όταν ήρθε στο θέατρο, της είπα ότι υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης.

Στο καμαρίνι

Οντως, της έστειλα μήνυμα πριν από την παράσταση να δω αν είχε έρθει. Στο διάλειμμα δεν θυμάμαι αν της είχα στείλει. Ηρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα, όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς. Της είπα για την πιθανή αντικατάσταση, μου είπε την ενδιέφερε. Χάρηκε πάρα πολύ. Οταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα».

Σε πολλά σημεία της απολογίας του ο ηθοποιός καταφέρθηκε σε βάρος συναδέλφων του δημοφιλών ηθοποιών, που έχουν τοποθετηθεί αρνητικά σε βάρος του ή τον έχουν καταγγείλει. «Θα μου πει η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός. Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν πού πάω, ήταν οι φρουροί στην κλούβα».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρθηκε με παράπονο στον Σπύρο Μπιμπίλα: «Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πώς έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλουσα και τη μητέρα της! Ηρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν. Ολοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω».

Αναφορά έκανε και στην Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ζητώντας από το δικαστήριο να τον καταδικάσει επειδή ουρούσε στον νιπτήρα. «Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Οτι κατουρούσα στον νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!» είπε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην Πηνελόπη Αναστασοπούλου. «Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στον φίλο της κι εγώ είπα “α, εντάξει”. Με την κυρία Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι τής είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα, θα μπορούσε να αντιδράσει. Ολα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο facebook» είπε.

Από αριστερά: Οι Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ο ηθοποιός αρνήθηκε πλήρως και όσα του προσάπτει η Λένα Δροσάκη. «Τι να κάνει ο κ. Μπουρδούμης; Να πιστέψει τη γυναίκα του. Είχα τόσες γυναίκες υποτίθεται και ήξερα το πρόγραμμα και κυνηγούσα άλλες τόσες που δεν με αφορούσαν! Ξέρω για όλες αυτές τις γυναίκες πότε πηγαίνουν στις εξετάσεις, πότε έχουν τα προγράμματά τους; Είναι απίθανα όλα αυτά! Δεν φαντάζεστε πόσο απίθανα είναι όλα αυτά!» ανέφερε ο Πέτρος Φιλιππίδης και έκλεισε με αναφορά στην Εβελίνα Παπούλια. «Ηρθε και με είπε αληταρά η Εβελίνα Παπούλια! Εμεινε έγκυος η Μπέσσυ Μάλφα και την αντικαταστήσαμε με την κυρία Παπούλια. Της έλεγα “θα μου κάνεις ένα νόημα και θα σταματάμε την παράσταση”. Της έφερα ντιβάνι να ξαπλώνει στο ενδιάμεσο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κακοποιεί τις γυναίκες!» σχολίασε ο ηθοποιός.

«Μου έπιασε το πόδι και κοιταχτήκαμε…»

Για την τρίτη καταγγέλλουσα μίλησε στον Πέτρο Φιλιππιδη τρίτο πρόσωπο, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ενώ συνομίλησαν και μέσω Instagram. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο Ψυχικό. Εγώ ήμουν με το Mercedes. Ηταν πολύ ευχάριστη συνάντηση. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο Ιnstagram. Φύγαμε και της λέω “έχεις μεταφορικό μέσο;” Οταν είπε “όχι”, της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω “πού μένεις”, μου λέει “Αμπελοκήπους”. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δύο. Ο,τι έγινε το θέλαμε και οι δύο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δεν δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ό,τι γίνεται και της λέω “να σε πάω σπίτι;” Μου λέει “όχι, θα πάρω ταξί”. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί όπου έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!»

«Ο,τι έγινε έγινε επειδή το θέλαμε και οι δύο»!

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως υποστήριξε και στην ανάκριση, επέμεινε ότι υπήρξε συναινετική επαφή με τη δεύτερη καταγγέλλουσα. «Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο. Ο,τι έγινε έγινε επειδή το θέλαμε και οι δύο. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει από την πλαϊνή πόρτα. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα» είπε ο κατηγορούμενος.

«Δεν της άρεσε. Ηταν έντονη. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Για κάποιες ημέρες μετά της τηλεφωνούσα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης, που απέδωσε το κίνητρο της καταγγελίας στο ότι τελικά δεν προχώρησε η δουλειά. Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και σε ηθοποιό φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία γνώριζε για την απόπειρα βιασμού και συνεργάστηκε μαζί του.

«Εγώ, αν είχε κάνει κάποιος αυτό το πράγμα σε φίλη μου, δεν θα συνεργαζόμουν! Και θα το κατήγγειλα. Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι ενεργή, ασχολείται με δικαιώματα, είναι ενεργή πολιτικά. Και δεν της είπε να με καταγγείλει!» υποστήριξε ο άλλοτε πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα