ΑΠΘ: Κατέρρευσε η ψευδοροφή σε κτίριο της Οδοντιατρικής

Νύχτα τρόμου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη και κατάρρευση της ψευδοροφής (κεντρική φωτό) στην Οδοντιατρική Χειρουργική, ύστερα από διαρροή!

Μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια (που «έτρεχε» ένα πείραμα και έτσι βρισκόταν στον χώρο), το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ειδοποίησε τον κ. Πουλόπουλο, πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής, ότι υπήρξε διαρροή νερού στον χώρο του εργαστηρίου. Αμεσα βρέθηκαν εκεί ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του τμήματος, οι τεχνικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου καθώς και υδραυλικός. Οπως προέκυψε, η διαρροή προκλήθηκε από παροχή καλοριφέρ σε γραφείο του Εργαστηρίου Προσθετικής του τέταρτου ορόφου και η ψευδοροφή κατέρρευσε στην κλινική της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, όπου γίνονται οι εξαγωγές.

«Εχουμε ζητήσει να αντικατασταθούν τα παλιά καλοριφέρ, όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να μπορέσει η τεχνική υπηρεσία του πανεπιστημίου να αντικαταστήσει όλα τα θερμαντικά σώματα» επεσήμανε ο κ. Πουλόπουλος.

Ο πρόεδρος του τμήματος τόνισε: «Το ζήτημα δεν είναι οι ψευδοροφές, αλλά ο εξοπλισμός, τον οποίο και ελέγχουμε σχολαστικά. Επειδή λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, καθώς τα περισσότερα μηχανήματα διαθέτουν ηλεκτρονικές πλακέτες και πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν υποστεί βλάβες. Ο έλεγχος αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου τόνισε: «Εσπασε ο σωλήνας και για αρκετές ώρες υπήρξε διαρροή. Στις 6 το πρωί της Δευτέρας πήγε ειδικό εξωτερικό συνεργείο να τραβήξει τα νερά και βρισκόμαστε στη διαδικασία αντικατάστασης των γυψοσανίδων. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν υπέστησαν βλάβη τα μηχανήματα. Πλημμύρισαν τέσσερις όροφοι σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πτέρυγας, όπου λίμναζαν τα νερά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα