Περιφορά εικόνων στον πυρόπληκτο Αβαντα

Η μεγάλη καταστροφή την οποία υπέστη ο Αβαντας Αλεξανδρούπολης από την τεράστια φωτιά, που έκαψε σπίτια, αυτοκίνητα, ζώα, σχεδόν τα πάντα, έχει προκαλέσει θλίψη, απογοήτευση και απόγνωση στους κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν κουράγιο από τη βοήθεια της Παναγιάς.

Συγκινητικές στιγμές, λοιπόν, καταγράφηκαν στον Αβαντα με τον κόσμο του χωριού, που δοκιμάστηκε σκληρά από την καταστροφική πυρκαγιά τις προηγούμενες ημέρες. Περίπου μία εβδομάδα μετά την εκκένωση του χωριού και τις καταστροφές που προκλήθηκαν γύρω από αυτό, αλλά και σε σπίτια, εψάλη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ακολούθησαν περιφορά εικόνων και δοξολογία στην πλατεία του Αβαντα, παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και του αντιδημάρχου Θόδωρου Βουρδόλη. Η εικόνα είναι τραγική γύρω από το χωριό, αποκαρδιωτική, με τα πάντα καμένα και ένα μαύρο τοπίο να έχει διαδεχθεί το καταπράσινο, πανέμορφο περιβάλλον του Αβαντα, εικόνα για την οποία οι κάτοικοι λένε ότι «θα την ξαναδούν τα παιδιά μας ύστερα από 40 χρόνια, κάηκαν τα πάντα».

Τώρα περιμένουν τη βοήθεια της Πολιτείας και την παρέμβαση από τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ κάποιοι σύλλογοι της περιοχής Αλεξανδρούπολης ετοιμάζουν παραστάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και σε υπουργεία, εάν χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσουν και να πιέσουν για να αρχίσει η αναδάσωση και να μην τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στην περιοχή, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστια αντίδραση από όλους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα