Κτηνωδία! Τον έριξαν στη θάλασσα και μετά είπαν «πάμε να φύγουμε»

Συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν την εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από τους ναυτικούς του πλοίου «Blue Horizon» στο λιμάνι του Πειραιά που άφησε άφωνο το πανελλήνιο

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ στον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon»… Τα συγκλονιστικά βίντεο από κάμερα ασφαλείας του λιμανιού και επιβατών έδειξαν καρέ καρέ την εν ψυχρώ δολοφονία, όταν ο ύπαρχος, μπροστά στα μάτια ακόμα δύο ναυτικών, έριξε στη θάλασσα τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο από πνιγμό όταν παρασύρθηκε στον βυθό του λιμανιού του Πειραιά.

Ο άτυχος επιβάτης έπεσε στη θάλασσα, αλλά ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός της γέφυρας, που ήταν στον καταπέλτη, του γύρισαν την πλάτη, αφήνοντάς τον αβοήθητο να πνιγεί, δίνοντας το «πράσινο φως» στον καπετάνιο να αναχωρήσει.

Την ίδια ώρα ο πλοίαρχος, που είχε εικόνα στον καταπέλτη από τις κάμερες του πλοίου, έκλεισε την μπουκαπόρτα και συνέχισε το ταξίδι σαν να μη συνέβη τίποτα! Μάταια οι επιβάτες που είδαν τον 36χρονο να πέφτει στη θάλασσα ζητούσαν από τους ναυτικούς να τον σώσουν. Το πλοίο δεν σταμάτησε. Δεν έριξαν έστω ένα σωσίβιο…

Βυθίστηκε στα νερά

Βίντεο που τράβηξαν επιβάτες από το κατάστρωμα δείχνουν τον άτυχο άνδρα να βυθίζεται στα νερά του λιμανιού λόγω της δίνης που είχε δημιουργήσει η προπέλα κατά τον απόπλου του πλοίου. Αργότερα, μετά την ολιγόωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου, ακούστηκε μήνυμα προς τους επιβάτες ότι για το περιστατικό που συνέβη στο λιμάνι δεν ευθύνεται το «Blue Horizon»!

Ομως, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα ενημερωτικά sites το αποκρουστικό βίντεο με τους τρεις ναυτικούς να σπρώχνουν στον θάνατο τον άτυχο 36χρονο, τότε αποκαλύφθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα. Ολα αυτά συνέβησαν στο μεγαλύτερο επιβατηγό λιμάνι της χώρας εν μέσω της αυξημένης κίνησης από και προς τα νησιά, χωρίς κανένας λιμενικός να είναι στον προβλήτα για να αποτρέψει όσα συνέβησαν στον καταπέλτη του πλοίου. Αν ήταν εκεί λιμενικοί, ενδεχομένως να είχε αποτραπεί η τραγωδία.

Οι λιμενικοί ενημερώθηκαν από επιβάτες του «Blue Horizon» και του φεριμπότ «Ελυρος», που ήταν δεμένο δίπλα ακριβώς στο λιμάνι, και είδαν τι είχε συμβεί. Το πτώμα του Αντώνη επέπλεε, όταν έφτασαν λιμενικοί και σκάφος για να τον ανασύρουν. Ηταν, όμως, ήδη αργά…

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας, ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό, όταν βρέθηκε από τη δίνη της προπέλας μέσα στη θάλασσα. Επίσης, φέρει χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του προθανάτια, προφανώς χτυπώντας στον σιδερένιο καταπέλτη του πλοίου αλλά και προσκρούοντας στον τσιμεντένιο λιμενοβραχίονα. Με καθυστέρηση σχεδόν μίας ώρας οι λιμενικοί ενημέρωσαν τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Λίγα λεπτά αργότερα η ιδιοκτήτρια εταιρία της ακτοπλοϊκής εταιρίας Blue Star Ferries, Attica Group, αναγκάστηκε να πάρει αποστάσεις από τον πλοίαρχο και το πλήρωμα, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Η διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στον λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Ομως δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη πληρωμάτων πλοίων της Blue Star Ferries συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε επιβάτες. Η δολοφονία του 36χρονου προκάλεσε τεράστια οργή, με χιλιάδες χρήστες να γράφουν στα social media προσωπικές τους εμπειρίες. Ενας επιβάτης περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία με μέλη του πληρώματος του συγκεκριμένου πλοίου.

«…Μαζεύτηκαν 6-7 λεβέντες από αυτούς, μου επιτέθηκαν και με έσπρωξαν όλοι μαζί έξω από το πλοίο (ευτυχώς 2-3 λεπτά πριν ξεκινήσει), και μάλιστα ο συγκεκριμένος μάγκας μού είπε επί λέξει “θα σε πετάξουμε στη θάλασσα”, σηκώνοντας και τα χέρια του και χτυπώντας το στήθος μου με τις γροθιές του» διηγείται. Ομως οι ναυτικοί πλοίων της ακτοπλοϊκής εταιρίας φαίνεται ότι τηρούν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τους διάσημους επιβάτες.

Η Μενεγάκη

Τον Ιούνιο του 2015, όταν πλοίο της Blue Star Ferries στη γραμμή Ραφήνα – Ανδρος σήκωσε άγκυρα για να σαλπάρει στην ώρα του, παρέμεινε δεμένο στον ντόκο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να επιβιβαστεί η τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη που είχε ειδοποιήσει πως θα καθυστερούσε, και ο καπετάνιος αποφάσισε, προφανώς, να την περιμένει, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των άλλων επιβατών…

Δύο χρόνια αργότερα, το ίδιο περιστατικό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές φέρεται ότι συνέβη στο δρομολόγιο από Ανδρο προς Ραφήνα. Η Μενεγάκη ήταν και πάλι καθυστερημένη. Αυτή τη φορά φέρεται ότι άργησε μιάμιση ολόκληρη ώρα! Το ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ανδρο είχε διαψεύσει το δεύτερο περιστατικό. Ομως οι ναυτικοί δεν έδειξαν την ίδια ανεκτικότητα στον άσημο Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο έσπρωξαν από τον καταπέλτη, στέλνοντάς τον στον υγρό θάνατο…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα