Χάος (και) στην Αττική, ποτάμια οι δρόμοι

Το απόλυτο χάος επικράτησε χθες γύρω στις 5 το απόγευμα, όταν η Αττική χτυπήθηκε από σφοδρή νεροποντή και κεραυνούς.

Δρόμοι και πεζοδρόμια ενώθηκαν σαν ποτάμια και έγιναν απροσπέλαστα από οχήματα και πεζούς. Κάδοι και δίκυκλα παρασύρθηκαν, ενώ σε πολλές υπόγειες κατοικίες εισέβαλαν νερά ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 110 κλήσεις για να επέμβει στην Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κάποιες για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στους δρόμους και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες επικράτησε μπλακ άουτ. Ποτάμι έγινε και η Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής. Στην Κηπούπολη, το νερό κατέβαινε από το βουνό στο Θέατρο Πέτρας και έκανε αδύνατη την κυκλοφορία. Διακοπές ρεύματος υπήρξαν σε αρκετές περιοχές, όπως Σύνταγμα, Κεραμεικός, Κολωνός και Πεντέλη.

Τα νερά εισέβαλαν και στον σταθμό του μετρό στον «Ευαγγελισμό», που πλημμύρισε στο πρώτο επίπεδο και έκλεισε. Επίσης, προβλήματα υπήρξαν και στους σταθμούς «Πετράλωνα», «Θησείο», «Μοναστηράκι». Εξω από τον σταθμό λίγο έλειψε να παρασυρθεί μια πεζή, που σώθηκε από περαστικούς, οι οποίοι διέσχιζαν τον δρόμο χέρι με χέρι. Νωρίτερα, είχε κλείσει η Πειραιώς, που άνοιξε στις 18.30, ενώ το ίδιο χρειάστηκε να γίνει και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στη Βούλα, στην Πέτρου Ράλλη έως και την οδό Χαμοστέρνας. Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε και στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στην περιοχή του Περάματος, από το ύψος της οδού Γρ. Λαμπράκη έως το ύψος της οδού Τριπόλεως.

Τέλος, καθυστερήσεις υπήρξαν σε αναχωρήσεις πτήσεων από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ άλλες τρεις που επρόκειτο να προσγειωθούν έλαβαν εντολή να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα