Ογκολόγος εξαπάτησε ασθενείς

Ζητούσε από καρκινοπαθείς χιλιάδες ευρώ για δήθεν πειραματικές θεραπείες, «θαυματουργά» φάρμακα και «γρηγορόσημο» για την επίσπευση των χειρουργείων

Σάλος έχει ξεσπάσει με 50χρονο ογκολόγο στο Θεαγένειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξαπατούσε καρκινοπαθείς ζητώντας τους χιλιάδες ευρώ για δήθεν πειραματικές θεραπείες και θαυματουργά φάρμακα από το εξωτερικό, ενώ δεν δίσταζε να παίρνει… γρηγορόσημο για να παρακάμπτει τη σειρά των χειρουργείων.

Ο αδίστακτος γιατρός είχε διάφορους τρόπους να εξαπατά τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, σύμφωνα με τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του. Φέρεται ότι απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε ασθενείς που ήταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, εκμεταλλευόμενος την ελπίδα τους για μια θαυματουργή θεραπεία.

Συνολικά 29 καρκινοπαθείς, κυρίως ασθενείς τελευταίου σταδίου, καταγγέλλεται από τις οικογένειές τους ότι έπεσαν θύματα του γιατρού, ο οποίος τους υποσχόταν θαύματα αντί αδράς αμοιβής, με υποτιθέμενες πρωτοποριακές μεθόδους και φάρμακα. Για τον λόγο αυτόν του είχαν δώσει από 300 μέχρι και 45.000 ευρώ ο καθένας. Μάλιστα, δεν δίσταζε να παίρνει «φακελάκια», εκμεταλλευόμενος την ανάγκη ασθενών να βρεθούν σε χειρουργικό τραπέζι το συντομότερο δυνατό, παρακάμπτοντας άλλους καρκινοπαθείς. Από το 2017 μέχρι και πριν από λίγους μήνες καταγγέλλεται ότι απέσπασε 130.000 ευρώ από ασθενείς.

Φάρμακα από ΗΠΑ

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση καρκινοπαθούς ο οποίος του έδωσε 45.000 ευρώ για να του φέρει φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο υποσχόταν ότι θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα. Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Αύγουστο του 2022 έπειτα από καταγγελία γυναίκας ασθενούς σε τηλεοπτικό κανάλι και δημοσιεύματα που προκάλεσαν εισαγγελική έρευνα, για να διαπιστωθεί πως θύματά του είχαν πέσει συνολικά 29 ασθενείς.

Την αστυνομική έρευνα διενήργησαν στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας, εξετάζοντας καταγγελία καρκινοπαθούς από τη Χαλκιδική, που είχε δηλώσει δημόσια πως ο ογκολόγος είχε ζητήσει το ποσό των 10.000 ευρώ για να φέρει φάρμακο από τις ΗΠΑ που δήθεν θα αντιμετώπιζε τον καρκίνο ακόμη και στα τελευταία στάδιά του, όπως φέρεται ότι του έλεγε.

Μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, ο ογκολόγος υπέβαλε την παραίτησή του από το Θεαγένειο Νοσοκομείο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχαν προηγηθεί και άλλες καταγγελίες για τη δράση του στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία είχε διατάξει ένορκες διοικητικές εξετάσεις, αλλά δεν είχαν καταλήξει πουθενά. Η ογκωδέστατη δικογραφία σε βάρος του γιατρού έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του για το αδίκημα της απάτης, προκειμένου να αρχίσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα