Στον ανακριτή ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν

Εχει προφυλακιστεί και κατηγορείται για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών, καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν χθες ο γιος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη Κώστα Καρατσώλη και ένας συγκατηγορούμενός του, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο για επτά ληστείες, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα.

Εννέα μήνες μετά την πρώτη απολογία, που οδήγησε στην προσωρινή τους κράτηση, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση τους κάλεσε να καταθέσουν συμπληρωματικά, ύστερα από νέα στοιχεία που έχουν προκύψει. Εξω από τα δικαστήρια της Πάτρας είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα από την Αστυνομία, λόγω του φόβου συγκέντρωσης ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στους «συντρόφους» τους είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Τρίτη έξω από τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, όπου είχαν οδηγηθεί οι δύο κατηγορούμενοι από άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας εν όψει της χθεσινής συμπληρωματικής απολογίας τους. Ο γιος του γνωστού ως «Στέλιου» της 17Ν και ακόμα πέντε συγκατηγορούμενοί του, ηλικίας 24 έως 28 ετών, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί μέσω γενετικού ελέγχου DNA για τη συμμετοχή τους σε επτά ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, ενός σούπερ μάρκετ και 10 κλοπές μοτοσικλετών τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα.

Εκτός από τις ληστείες και τις κλοπές, είχαν διαμορφώσει στα σπίτια τους κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, την οποία πουλούσαν στο κέντρο της Πάτρας. Οι τρεις από τους κατηγορουμένους κατάγονται από το Αγρίνιο. Αρχικά είχε συλληφθεί και η αδερφή του ενός από τους εμπλεκομένους. Τα δύο αδέρφια φοιτούν στο Παιδαγωγικό και Φιλολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μετά τις απολογίες τους τον περασμένο Ιανουάριο είχαν προφυλακιστεί οι έξι άντρες, ενώ η κοπέλα, που κατηγορείται μόνο για παραβάσεις ναρκωτικών και κατοχή όπλων, είχε αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η επιχείρηση

Στην αστυνομική επιχείρηση σε εννέα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι αντιεξουσιαστές είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, 18 κιλά κάνναβη, 77 δενδρύλλια κάνναβης, δύο πιστόλια, εκρηκτικός μηχανισμός, τρεις ασύρματοι πομποδέκτες, περούκες, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες full face, αντιασφυξιογόνες μάσκες, βιβλία με περιεχόμενο που αφορά την αναρχία και την τρομοκρατία, ιδιόχειρες σημειώσεις με σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων, τέσσερις εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους, ειδικός σωλήνας για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και 2.150 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα