Με μηχανική υποστήριξη για 3ο 24ωρο ο αστυνομικός

Παλεύει για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος που έχει τους γονείς του στο πλευρό του

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδινε χθες για τρίτο 24ωρο ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο αστυνομικός είναι σε καταστολή, ενώ στο πλευρό του είναι οι γονείς του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φίλοι και συνάδελφοί του, που αγωνιούν για την εξέλιξη της υγείας του και έσπευσαν να δώσουν αίμα. Η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί το μεσημέρι του Σαββάτου γινόταν λόγος για διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού. «Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν. Ο σοβαρός τραυματισμός του στη μηριαία αρτηρία θα του στοίχιζε τη ζωή, αν δεν προλάβαιναν οι συνάδελφοί του αστυνομικοί να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος ήταν δίπλα του όταν τον χτύπησε η ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους αιμοσταγείς χούλιγκαν. «Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσε τη ζωή και του έδωσε το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του» περιέγραψε. Ο αστυνομικός αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε πως ο 31χρονος συνάδελφός του «ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στον μηρό».

«Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές που ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στον δρόμο, με τη ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο.

Πονούσε φριχτά

Το ασθενοφόρο ήρθε σχετικά γρήγορα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Οταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος» πρόσθεσε.

Οπως είπε, «ένας αστυνομικός της διμοιρίας προσπάθησε να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να τη σβήσουμε με πυροσβεστήρες, αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα