«Καίνε» τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τον αστυνομικό

Οι «Αδιάφθοροι» τσάκωσαν τον ειδικό φρουρό από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες και τα ηλεκτρονικά του μηνύματα

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, του οποίου ηγούνταν ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αττική, την ώρα που οι «Αδιάφθοροι» συγκεντρώνουν περισσότερα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στην συμπλήρωση του παζλ.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσε μέσω Telegram ο 32χρονος με τους συνεργούς του ήταν εκείνα που τελικά τον «έκαψαν» και πρόδωσαν τις παράνομες δουλειές του. Οπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ο ειδικός φρουρός είχε αναπτύξει ολόκληρο δίκτυο, μαζί με έναν 27χρονο, ενώ είχε μετατρέψει και το σπίτι του σε… εργοστάσιο καλλιέργειας παραισθησιογόνων ουσιών.

Οι δυο τους είχαν αναλάβει τον συντονισμό της «επιχείρησης», καθώς ήταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σκέλους από την αρχική προμήθεια ως την τελική παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων. Μάλιστα, ήταν τόσο «οργανωμένοι», ώστε για την πληρωμή χρησιμοποιούσαν κρυπτονόμισμα, ενώ καθένας τους κατείχε τόσο κοινό όσο και προσωπικό δίκτυο για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους διεκπεραίωναν παραγγελίες για την προμήθεια κατεργασμένης κάνναβης με τη μορφή «σοκολάτας» από «συνεργάτες» που βρίσκονταν στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Ενδεικτικό του «επαγγελματισμού» τους είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν αυξημένα μέτρα προστασίας-αντιπαρακολούθησης με εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, ενώ είχαν αναπτύξει κωδικές ονομασίες για τις ναρκωτικές ουσίες Ενδεικτική είναι η ονομασία που είχαν δώσει στην κατεργασμένη κάνναβη με τη μορφή «σοκολάτας», την οποία ζητούσαν είτε ως «ΙΣΠ» είτε ως «ΒΕΤΕΡΑΝ». Μέσα από τα μηνύματα στο Telegram οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και εν τέλει να την αποδομήσουν περνώνοντας χειροπέδες σε συνολικά πέντε άτομα, τα οποία πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

Κώδικες επικοινωνίας

Μία από τις χαρακτηριστικές συνομιλίες που «αλίευσαν» οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη συντονισμένη έρευνα που έκαναν είναι αυτή μεταξύ του 32χρονου ειδικού φρουρού κι ενός συνεργάτη του για την προμήθεια ναρκωτικών λόγω δύο επικείμενων πάρτι.

Αστυνομικός: Φίλε, έχουν δύο πάρτι εδώ αύριο. Αλλά δεν ξέρω πού είναι, δεν γράφει και δεν έχω ναρκωτικά. Μαλάκα, άμα είχα, θα τα ‘χα δώσει γαμώ τον βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία). Με γαμ…

Συνεργάτης: Αδερφέ, Σάββατο τελικά είναι τα πάρτι, όχι Δευτέρα που σου είπα. Δεν σ’ τα έχει στείλει ακόμα;

Αστυνομικός: Αύριο λένε είναι αλλά ξεκινάνε νωρίς.

Συνεργάτης: Νωρίς είναι μεσημέρι νομίζω.

Αστυνομικός: Τίποτα, φίλε, δεν έχει στείλει και ένα τράκιν που έστειλε δεν κουνιέται. Με γαμ… με το άλλο, φίλε.

Σε έτερη συνομιλία ο 32χρονος αρχηγός της σπείρας συζητά για την αγορά κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούσε για την προμήθεια ναρκωτικών αλλά και για την πληρωμή του από τις πωλήσεις.

Αστυνομικός: Κρύπτο θα μου βρεις;

Συνεργάτης: Ναι.

Αστυνομικός: Ωραία πες πότε να έχω τα λεφτά.

Συνεργάτης: Πες μου πόσα θες εγώ θα πάω από την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη υπολογίζω.

Αστυνομικός: Ενα μισό θέλω να πάρω. 1.300 έχει. Πες να βάλω κάτι παραπάνω.

Συνεργάτης: Θα μου στείλει ο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία) εμένα αέρα 1 choko (κάνναβη-«σοκολάτα»). Θες να πάρεις το μισό από εκείνο και να το πληρώσεις μόλις έρθει.

Τέλος, ακόμα μία χαρακτηριστική συνομιλία είναι αυτή ανάμεσα στον 32χρονο και έναν εκ των συνεργών του, με θέμα την ποιότητα των ναρκωτικών.

Συνεργάτης: Μοιάζει πολύ ανοιχτόχρωμο (ναρκωτικό)

Αστυνομικός: Το πρώτο είναι ισπ (προμηθευτής ναρκωτικών από Ισπανία). Το δεύτερο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία)

Συνεργάτης: Οπ.

Αστυνομικός: Ξανθιά.

Συνεργάτης: Και λέει ο τύπος ότι είναι οκ; Σε σχέση με τον μπομπ; Τι να λέει άραγε.

Αστυνομικός: Ο β ναι λέει είναι μαλακή. Τώρα να πουλήσει θα θέλει. Ο ισπ έχει τη σκούρα αλλά σίγουρα του β θα είναι κάτι καλό. Η ξανθιά τώρα, η ισπ, φαίνεται και αυτή καλή.

Συνεργάτης: Αυτό σκέφτομαι, έχει πρόσωπο αυτός ο β; Η αλήθεια είναι αυτή αλλά είναι αφερέγγυος ο τύπος.


Υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙΑΣ, και ανήκε στη συνοδεία εφοπλιστή

Την ώρα που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα άδυτα του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, νέα στοιχεία έρχονται στο φως όχι μόνο για τη ζωή του ειδικού φρουρού, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές τον… έκαναν τσακωτό με το ύποπτο δέμα στα χέρια.

Ο 32χρονος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», ανήκε στη συνοδεία γνωστού εφοπλιστή, με μερική απασχόληση. Ο ίδιος φέρεται ότι έπαιρνε συχνά αναρρωτικές άδειες από το Σώμα, ενώ χρησιμοποιούσε το σπίτι του στην πλατεία Αμερικής ως ορμητήριο αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Στο εσωτερικό του διαμερίσματός του εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, ενώ είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με λάμπες, σωλήνα εξαερισμού, κάτοπτρο και σκάμμα, με ειδικό χώμα και άγνωστο χημικό υγρό για την καλλιέργειά τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του άρχισε στις 12 Απριλίου, όταν ο αστυνομικός έγινε αντιληπτός από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να παραλαμβάνει από υπάλληλο εταιρίας ταχυμεταφορών ένα δέμα το οποίο περιείχε ποσότητα άγνωστης ναρκωτικής ουσίας και να πηγαίνει σπίτι του. Το απόγευμα της ίδιας μέρας βγήκε από το διαμέρισμα και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων το χάρτινο κουτί, στο οποίο αναγραφόταν ο αριθμός αποστολής από το ταχυδρομικό δέμα που παρέλαβε. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αποστολέας ήταν από την Ολλανδία, ενώ παραλήπτης ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο, με δηλωμένο τηλέφωνο επικοινωνίας, «επιχειρησιακό» τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος αστυνομικός.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα