ΟΧΙ κ. Παπανδρέου!

«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα. Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο… Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω». Απόσπασμα από τη δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από τη λήξη της συνάντησής του με τον αγωνιούντα αναζητητή συνενόχων Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Σαμαράς είπε ένα ξεκάθαρο όχι στον «προθεσμιακό» πρωθυπουργό για τον ίδιο ακριβώς λόγο που καταψήφισε το Μνημόνιο. Επειδή διαλύει τη χώρα.

Η συμμαχία των προθύμων και η ενσωματωμένη ενημέρωση που υπηρετεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης προσπαθεί -άτεχνα και βεβιασμένα- να «στριμώξει» τον Αντώνη Σαμαρά με το επιχείρημα ότι ο κ. Παπανδρέου υιοθετεί ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση, άρα δεν τίθεται λόγος διαφωνίας με το διαβόητο «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα.

Και αυτή η πομφόλυγα αντικρούστηκε δεόντως με τη δήλωση του κ. Σαμαρά: «Λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση». Απόδειξη για την ορθότητα της θέσης του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να εισφέρει οποιοδήποτε διαγώνισμα… μαθηματικών. Οποιος αποπειραθεί να λύσει εξίσωση συνδυάζοντας σωστά και λάθη θα οδηγηθεί σε απόλυτο λάθος και όχι σε… περίπου σωστό αποτέλεσμα.

Αυτό ισχύει παντού, αλλά όχι στην εικονική πραγματικότητα του κ. Παπανδρέου και των συναυτουργών του.

Ο Αντώνης Σαμαράς με την απάντησή του δεν προφύλαξε μόνο το κόμμα του από την παγίδα της συνενοχής αλλά -πάνω απ’ όλα- τη χώρα από μεγάλες περιπέτειες και αδιέξοδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα