Δύναμη ελπίδας

Η κοσμοπλημμύρα των «Αγανακτισμένων» έστειλε αποφασιστικό μήνυμα στους αρχιτέκτονες της δεινής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα. Δεν συναινούν! Οσα τρικ και σοφίσματα κι αν βγάλουν από το καπέλο οι ταχυδακτυλουργοί των εντυπώσεων, οι τωρινές και παλαιότερες «δάνειες δυνάμεις», οι οποίες δαπανούν φαιά ουσία και πολιτικό κεφάλαιο -κυριολεκτικά- για το τίποτα. Οταν ένα κτίριο κριθεί «κόκκινο» από το κλιμάκιο της Πολεοδομίας, δεν το σώζουν οι… τσιμεντενέσεις εκβιαστικών διλημμάτων.

Οι πολίτες που γέμισαν τους δρόμους με την ειρηνική παρουσία τους δεν άκουσαν κανέναν, παρά μόνο τη φωνή της συνείδησής τους. Απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των αυτουργών και των συναυτουργών του εγκλήματος του Μνημονίου και της καταλήστευσης της χώρας. Η πρόκληση μαζικής ανέχειας, κατάθλιψης και εθνικής ταπείνωσης είναι απαράγραπτο κακούργημα. Είναι άγος και άλγος που επιδεινώνονται όσο δεν έρχεται η κάθαρση, η απονομή δικαιοσύνης.

Οι νέοι, οι μεσήλικες, οι ηλικιωμένοι, όλοι όσοι εκδήλωσαν τη διαφωνία τους με την ακολουθούμενη πολιτική γνωρίζουν ότι έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι πεπεισμένοι ότι κάποιοι τους το στερούν ενώ υπάρχει εναλλακτική πρόταση και λύση.

Οι Ελληνες επιδιώκουν αλλαγή στη ρότα του εθνικού σκάφους, που κακή τη μοίρα όλων μας έπεσε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και των εκλεκτών του. Οι πολλοί δείχνουν με τη στάση τους ότι το πρόβλημα δεν είναι ο λαός. Πρόβλημα είναι η κυβέρνηση και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν πεισμόνως, παρόλο που έχει γίνει κοινός τόπος ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Η λέξη «ουστ», που δόνησε τους αιθέρες πάμπολλες φορές, είναι μικρή, αλλά το νόημά της μέγα. Οσοι δεν το αντιληφθούν έγκαιρα θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ελπίδα της χώρας είναι οι Ελληνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα