Πανικός με πρόγραμμα

Η Ιστορία θα αποδείξει αν όσα πράττει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συναυτουργοί του είναι το πιο καλοστημένο σχέδιο διάλυσης της χώρας ή αν χωρίς να το επιδιώκουν δεν αφήνουν λίθο επί λίθου στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα.

Επειδή η πολιτική παράδοση επιβάλλει να θεωρείται ως πιθανότερη η δεύτερη εκδοχή -αν και δεν είναι αδιανόητη η ύπαρξη σύγχρονων Ηρόστρατων- καλό είναι να τονιστεί ότι πρέπει τάχιστα να επισημανθεί το ναρκοπέδιο το οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση και το πυροδοτεί ενώ βαδίζει επάνω του!

Με τον τραγέλαφο της προηγούμενης εβδομάδας, τις δηλώσεις Δαμανάκη για επιστροφή στη δραχμή, τα κυβερνητικά τελεσίγραφα για την πέμπτη δόση, τον εκβιασμό «συναίνεσης» στο έγκλημα ως αντίδοτο στη στάση πληρωμών, τη νύφη την πλήρωσαν πάλι οι συνήθεις ύποπτοι: η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, η ελληνική οικονομία και, δυστυχώς, η ψυχολογική κατάσταση των πολιτών.

Η τρίτη παράμετρος είναι η κρισιμότερη για τη διαμόρφωση των συνθηκών στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Χωρίς ψυχολογική ανάταση, τόνωση του ηθικού και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο κράτος, τις δομές και τα πρόσωπα που το στελεχώνουν, το μόνο που θα απομείνει θα είναι η τέφρα.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κινήσεις του πρωθυπουργού και των έμπιστων σε αυτόν προσώπων (ή… λαγών) οδήγησαν χιλιάδες συμπολίτες μας έντρομους στα γκισέ των τραπεζών και τα ΑΤΜ για να σηκώσουν όσα χρήματα τους είχαν απομείνει.

Φυσική αντίδραση, ακόμα και για τους ψύχραιμους, όταν από παντού μεταδίδονται απατηλά μηνύματα περί «Δευτέρας Παρουσίας», συντέλειας, κατάρρευσης. Αν ο κ. Παπανδρέου συνεχίσει αυτό το βιολί για να αποσπάσει το «ναι» του κ. Σαμαρά ώστε να αποφύγει το Ειδικό Δικαστήριο, τελικά το μόνο που θα καταφέρει είναι να το επισπεύσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα