Ασφαιρα πυρά

«Η χώρα έχει 4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και περιμένει άλλα 4 δισ. από ομόλογα. Αυτά είναι όλα. Αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, θα πτωχεύσουμε». Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011.

«Η πέμπτη δόση θα δοθεί αφότου συνεκτιμηθούν και τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας». Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011.

«Δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα σπρώξουν οι Ευρωπαίοι το ζήτημα της συναίνεσης. Εχω ακούσει δηλώσεις υπουργών που λένε ότι δεν δίνουμε λεφτά αν δεν συμφωνήσετε». Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», Σάββατο 28 Μαΐου 2011.

«Η συμφωνία με την τρόικα για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου θα κλείσει εντός των ημερών». Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (ΑΝΤ1), 30 Μαΐου 2011.

Τι μήνυμα θέλει να περάσει η κυβέρνηση με όλα τα παραπάνω, τα αντιφατικά, τα αντικρουόμενα και, εν πολλοίς, αστεία; Αυτό που έγραψε η «δημοκρατία» από την πρώτη κιόλας στιγμή: ότι η κυβέρνηση μπλοφάρει καταστροφολογώντας και καταστρέφοντας τη χώρα. Οι συναυτουργοί του κ. Παπανδρέου δεν μπορούν να απευθυνθούν στη λογική των πολιτών.

Χρησιμοποιούν το πολυφορεμένο τρικ των εκβιαστικών διλημμάτων και τον ωμό εκβιασμό ώστε να παραμείνουν στην εξουσία και να αποκτήσουν συνενόχους σ’ αυτό που έχουν οικοδομήσει: το χάος.

Αξιοποιούν τον φόβο και τον πανικό ως μέσα επιβολής της βούλησης των «δάνειων δυνάμεων» και των διεθνών τοκογλύφων που υπερασπίζονται με ζήλο.

Τα κόλπα τους έχουν γεράσει και ξεφτίζουν με την ίδια ταχύτητα που εκμηδενίζεται η αξιοπιστία τους. Αλλωστε παρήλθαν οι καιροί που έπαιζαν χωρίς αντίπαλο.

Τώρα απέναντί τους είναι η κοινωνία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα