Ερχεται καταιγίδα

Το πιο εντυπωσιακό και ανησυχητικό με την «πολιορκία» Πεταλωτή δεν είναι το ίδιο το γεγονός, αλλά ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε. Λίγες δεκάδες ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του ΚΑΠΗ στην Αργυρούπολη, όπου έκανε την επεισοδιακή εμφάνισή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Φώναζαν συνθήματα. Μόλις οι αποδοκιμασίες στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, τότε συνέρρευσε πλήθος κόσμου για να πράξει το ίδιο.

Νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, παιδιά, νοικοκυρές, μαζεύτηκαν δίχως να προηγηθεί συνεννόηση ή κομματική «κινητοποίηση» για να ενώσουν τις φωνές τους με τους -αρχικά- λίγους συγκεντρωθέντες.

Η κυβέρνηση, ως συνήθως, πίστωσε τη διαμαρτυρία και χρέωσε τις ρίψεις αντικειμένων στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ίσχυαν οι «επίσημες» ερμηνείες για τα επεισόδια που σημειώνονται κατά καιρούς σε βάρος στελεχών της κυβέρνησης, υπουργών και βουλευτών, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε στις επόμενες εκλογές να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Η αλήθεια κραυγάζει, η κοινωνία κοχλάζει, ενώ ο στρουθοκαμηλισμός και η υποκρισία του καθεστώτος Παπανδρέου έχουν υποκαταστήσει την πολιτική. Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όλες οι οργανώσεις και συσπειρώσεις της Αριστεράς ανακοίνωναν σήμερα την παύση των εργασιών τους, τίποτε δεν θα άλλαζε στη γεμάτη κινδύνους καθημερινότητα των μελών της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου.

Η πολιτική επιβάλλει να δοθεί λύση άμεση, δίκαιη, καίρια και δημοκρατική για τον κατευνασμό της λαϊκής οργής. Αλλιώς η αυτοοργάνωση των απελπισμένων θα διαλύσει την έννομη τάξη και τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκά για όλους όσοι έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια ευρώ στη χρεοκοπία της χώρας μας.

Οποιος αμφιβάλλει για την προδιαγεγραμμένη πορεία των πραγμάτων μπορεί να κάνει το πείραμα να αγνοήσει τα σημεία των καιρών. Θα πληρώσει, βέβαια, βαρύτατο τίμημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα