Η ελίτ ιδιοποιείται το άθλημα του λαού

Η ολιγαρχία βρίσκει τρόπους και επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, επιδιώκοντας τελικά να ελέγξει και τον ιδιωτικό βίο των ανθρώπων. Τώρα στο στόχαστρό της βρίσκεται το συναρπαστικότερο και δημοφιλέστερο άθλημα, το ποδόσφαιρο!

Με την παραίνεση, ίσως και καθοδήγηση τραπεζικών κολοσσών και διαχειριστών τεράστιων κεφαλαίων γίνεται η απόπειρα να δημιουργηθεί ένα κλειστό κλαμπ πλούσιων και ισχυρών ομάδων, οι οποίες -κατά κάποιον τρόπο- θα «αποκοπούν» και από τα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών τους και θα κοντράρονται μεταξύ τους για το «στέμμα» του κραταιότερου μεταξύ των δυνατών. Αυτό το εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά, είναι το European Super League.

Το σχέδιο «έκτρωμα» ευτυχώς φαίνεται να γκρεμίζεται με κρότο. Από χθες άρχισαν οι αποχωρήσεις. Ο στόχος ήταν οι δυνατοί να γίνουν πανίσχυροι και οι μικρομεσαίοι σύλλογοι να εξαφανιστούν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη – κάθε ίχνος ανεξαρτησίας και ρομαντισμού που διέπει αυτό τον χώρο θα εξαϋλωθεί.

Φυσικά, αυτού του τύπου ο συγκεντρωτισμός είναι παιδί του αδηφάγου, επεκτατικού και ολοκληρωτικού συστήματος διευθέτησης των πραγμάτων, το οποίο προωθεί η παγκοσμιοποίηση. Σ’ έναν κόσμο που κυβερνούν οι μεγάλες τράπεζες, οι πολυεθνικοί κολοσσοί της υψηλής τεχνολογίας και τα πολυπλόκαμα βιομηχανικά τραστ είναι αδύνατον να μείνουν εκτός ελέγχου σπορ όπως το ποδόσφαιρο.

Ο Ισπανός μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν Αντερ Ερέρα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήρε θέση για την ίδρυση της ευρωπαϊκής Super League. Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε για το θέμα: «Ερωτεύτηκα το λαϊκό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο των φιλάθλων, με το όνειρο να δω την ομάδα της καρδιάς μου να αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους συλλόγους. Αν αυτή η Super League προχωρήσει, αυτά τα όνειρα πεθαίνουν, μαζί με τις ψευδαισθήσεις των υποστηρικτών των ομάδων που δεν ανήκουν στους γίγαντες. […] Πιστεύω σε ένα βελτιωμένο Champions League, αλλά όχι σε αυτή τη σύλληψη των πλουσίων του ποδοσφαίρου, του ομορφότερου αθλήματος στον πλανήτη».

Οι απόψεις αυτές βρίσκουν σύμφωνους όλους τους γνήσιους λάτρεις του αθλήματος και ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα