Η εβδομάδα της αλήθειας

Η Κυριακή των Βαΐων είναι η εισαγωγή στην Εβδομάδα των Παθών, η πύλη που οδηγεί στην αλήθεια για τη ματαιότητα της επίγειας δόξας και την αφθαρσία του θείου λόγου. Ο Χριστός μπήκε ταπεινός, πάνω σ’ ένα γαϊδουράκι, στα Ιεροσόλυμα και ο λαός τον υποδέχτηκε με «Ωσαννά» και βάγια στα χέρια. Λίγες ημέρες αργότερα η εγκάρδια υποδοχή μετατράπηκε σε ατόφιο μίσος, περιφρόνηση, χλεύη και παροτρύνσεις προς τους Ρωμαίους να Τον σταυρώσουν γρήγορα.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Οι γνώμες των πολλών μεταβάλλονται πολύ γρήγορα, εύκολα και η πόλωσή τους αλλάζει από θετική σε αρνητική δίχως να αισθάνεται το πλήθος την ανάγκη να εξηγήσει τους λόγους της μεταστροφής. Ο Χριστός δεν άλλαξε γνώμη. Δεν μετέβαλε τη στάση Του απέναντι στον κόσμο, που τόσο αγάπησε. Ήρθε αυτοθέλητα να θυσιαστεί. Εξαρχής γνώριζε ό,τι επρόκειτο να γίνει. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα δίχως να το πληρώσει με τη ζωή του.

Οι ηγέτες του κόσμου τούτου γνωρίζουν από τα παιδικά τους χρόνια την περίπτωση του Θεανθρώπου και την αντιμετώπισή του από τον όχλο. Φαίνεται ότι αυτό δεν τους έχει διδάξει κάτι. Νομίζουν ότι με κολπάκια, με αυστηρότητα και αυταρχισμό, με εξαγορές συνειδήσεων, με πληρωμένες δημοσκοπήσεις και επένδυση στη βία, στην εξαπάτηση του λαού και την προπαγάνδα θα βρίσκονται εσαεί στην εξουσία και θα… αποθεώνονται από τις κοινωνικές πλειοψηφίες και θα ενισχύονται από τις ολιγαρχίες του πλούτου. Πλανώνται.

Η αποδοχή του κοινού τη μία ημέρα μπορεί να γίνει απόρριψη την επομένη και οι αποθεούμενοι να σύρονται σιδηροδέσμιοι σε τόπους μαρτυρίου και εκτέλεσης της θανατικής τους καταδίκης.

Αυτό που μένει σ’ αυτόν τον κόσμο και δεν γίνεται να χαθεί είναι τα ίχνη όλων όσοι ακολούθησαν τον δρόμο του Χριστού. Η οδός που οδηγεί στην αθανασία είναι σπαρμένη με δυσκολίες, αλλά η ανταμοιβή είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

Όσοι πιστεύουν στον Χριστό δεν υπολογίζουν τις γνώμες των πολλών ή των λίγων ισχυρών, δεν φοβούνται τις συνέπειες των αγαθών πράξεών τους. Δεν μπορεί να καμφθεί η θέλησή τους από υποσχέσεις, από ιδεολογήματα του… συρμού και από σοφιστείες. Γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουν στη ζωή τους και ποιες είναι οι προτεραιότητές τους.

Φέτος οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν οι περιστάσεις και η κυβέρνηση, έχουν τον τρόπο να δείξουν την αγάπη τους στον Κύριο. Ας ασκήσουν όλοι, όπως μπορούν, τα λατρευτικά τους καθήκοντα και ας μην πάψουν ούτε στιγμή να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στον πλησίον.

Αυτά τα απλά και συνάμα δύσκολα ας κάνουμε όλοι φέτος. Οι δύσκολες συνθήκες και οι αντιχριστιανικές εξουσίες, όπως ήλθαν, θα παρέλθουν…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα