Ένας Μητσοτάκης για τον εαυτό του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν για κάτι έχει διακριθεί στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του ως πρωθυπουργός, είναι ο συνδυασμός ακραίας ιδιοτέλειας και οίησης με την πλήρη απουσία επαφής με τον λαό και την αδυναμία κατανόησης του τρόπου ζωής των πολλών. Αυτό απέδειξε και με το χθεσινό διάγγελμά του και αυτό μαρτυρούν τα πεπραγμένα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε στους πολίτες εξευτελιστικές διαδικασίες όπως η αποστολή SMS για να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους, καραντίνες και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όταν ο ίδιος έκανε αμέριμνος ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και συμποσιαζόταν με μεγάλη παρέα στην Ικαρία. Δηλώνει έκπληκτος ότι «υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους», όταν ο ίδιος έχει εξάρτηση από χλιδάτες διακοπές και τα 36 ακίνητα που περιλαμβάνονται στο «πόθεν έσχες» του. Όλη του η συμπεριφορά δείχνει πως θεωρεί ότι οι άλλοι, η… πλέμπα, οι πολλοί, του χρωστούν, ενώ εκείνος οφείλει μόνο στον εαυτό του και στην οικογένειά του.

Στο χθεσινό διάγγελμά του τα βρήκε όλα ωραία με τον εαυτό του και την κυβέρνηση και για όλα τα στραβά -ειδικά εκείνα που αφορούν την πανδημία- ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι, τους οποίους τιμωρεί με περαιτέρω αποκλεισμούς και απαγορεύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης λησμόνησε, ως συνήθως, να κάνει αναφορά στην «ταμπακιέρα». Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, που έχουν καταντήσει στην κυριολεξία σκοτώστρες, δεν θυμήθηκε να κάνει αναφορά. Δεν έκανε μνεία ούτε για τις ΜΕΘ για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες (όπως εκείνη που έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος) ότι στήνονται όπως όπως και αντί να θεραπεύουν σκοτώνουν τους ασθενείς.

Φυσικά, η πανδημία δεν πρόκειται να υποχωρήσει αν ο πρωθυπουργός συγχαρεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον εαυτό του και την κυβέρνησή του και στη συνέχεια επιβάλει ακόμα μεγαλύτερες απαγορεύσεις στους ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα θέματα με ουσιαστικό τρόπο, αξιοποιώντας τα πολιτικά – θεσμικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους. Τα γινάτια, οι αυταπάτες, ο αυτοθαυμασμός και η προπαγάνδα δεν συγκινούν την πραγματικότητα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα