Η νίκη του Τζόκοβιτς κατά του συστήματος

Διάσημοι «διαμορφωτές άποψης», προπαγανδιστές δηλαδή, συνασπίστηκαν με πανίσχυρους πολιτικούς για να διασύρουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς και υπέστησαν έναν πρώτης τάξεως διασυρμό. Η εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης του Σέρβου τενίστα έδειξε για μια επιπλέον φορά ότι έχουν μηδενική αξιοπιστία εκείνοι ακριβώς που θα έπρεπε να διέθεταν πλεόνασμα.

Το «έγκλημα» του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ήταν οι… διατυπώσεις στα ταξιδιωτικά έγγραφά του, ούτε τυχόν παρερμηνεία των νόμων που αφορούν τη βίζα για να επισκεφθεί κάποιος -ακόμα κι αν είναι το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις- την Αυστραλία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τόλμησε να αμφισβητήσει τη μοναδική άποψη που επιτρέπει να διατυπώνεται αυτό το παράξενο, παγκόσμιο σύστημα εξουσίας: ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν είναι απλώς μια απαραίτητη ενέργεια για την προστασία από την πανδημία, αλλά αποτελεί ομολογία πίστεως στην επικρατούσα τάξη πραγμάτων.

Ο Τζόκοβιτς είναι ανεμβολίαστος και γι’ αυτό αποσυνάγωγος. Επίσης, είναι δεδηλωμένος πιστός χριστιανός ορθόδοξος και γι’ αυτό έπρεπε να πέσει στη μιντιακή πυρά. Και η σερβική του εθνικότητα, ακόμα ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τους… τηλεδικαστές.

Προτού αποφανθούν οι κανονικοί δικαστές στην Αυστραλία για την υπόθεση Τζόκοβιτς, εκτοξευόταν (από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και από εφημερίδες κάλπικου, καθεστωτικού «κύρους») οχετός ύβρεων εναντίον ενός ανθρώπου που απλώς έκανε την επιλογή να μην εμβολιαστεί. Επιχειρήθηκε μια τεράστιας έντασης επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα. Κι, ευτυχώς για όλους μας, απέτυχε.

Εκείνοι που έσπευσαν να εκθειάσουν την Αυστραλία επειδή είναι «κράτος δικαίου» και «δεν κάνει εξαιρέσεις στην εφαρμογή των νόμων της ούτε για πλουσίους και διασήμους ούτε για φτωχούς», τώρα, επειδή η απόφαση του αυστραλιανού δικαστηρίου δικαίωσε τον Τζόκοβιτς, ανέκρουσαν πρύμναν και προσπαθούν, λέγοντας ακατάληπτα επιχειρήματα, να… αναψηλαφήσουν τη δίκη!

Ο αθλητής, τελικά, προτού καν αγωνιστεί στην αυστραλιανή διοργάνωση, πέτυχε μια ιστορικής σημασίας νίκη για λογαριασμό της αλήθειας και της ελευθερίας επιλογής των ανθρώπων.

Εκείνοι που τον λασπολογούσαν επί ημέρες θα συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά το ακροατήριό τους έχει ήδη αραιώσει, αρκετά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα