Ο μηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει βαλθεί να υπενθυμίζει κάθε τόσο για ποιον λόγο ο ελληνικός λαός τον έστειλε κακήν κακώς στην αντιπολίτευση. Αποτιμώντας την παραλαβή από τη χώρα μας των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, είπε σε συνέντευξή του: «Είναι ένας συνδυασμός κιτς, με τους παπάδες να ευλογούν τα πτερύγια και την μπάντα να παιανίζει τον Εθνικό Υμνο». Η φράση του δεν είναι αποτέλεσμα έντασης της στιγμής ή κάποιας σκόπιμης έξαρσης του λόγου του σε δημόσια ομιλία. Το είπε ψύχραιμα, με τρόπο που φανέρωνε ότι τα λόγια αυτά τον εκφράζουν και είναι εναρμονισμένα με την ιδεολογία του.

Για τον κ. Τσίπρα η μπάντα που παιανίζει τον Εθνικό Υμνο και οι ιερείς που ευλογούν τα μαχητικά αεροσκάφη μας είναι ένα θέαμα «κιτς», το οποίο προσέβαλε την αισθητική του. Κι εκεί ακριβώς συνοψίζεται το μέγα πρόβλημα της συνύπαρξης του κόμματός του με την κοινωνική πλειοψηφία. Αυτά που εμπνέουν γενεές γενεών Ελλήνων, συγκινούν, ενώνουν, γεμίζουν με αισιοδοξία και θέληση για αγώνα, απωθούν τους αριστεριστές, που διοικούν έναν κομματικό σχηματισμό ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα. Η Αριστερά και στην Ελλάδα και στον κόσμο κόμισε το… μηδέν γύρω από το οποίο δόμησε ένα πλέγμα φληναφημάτων, τα οποία παρουσίασε σαν ιδέες, που μπορούσαν, εφαρμοζόμενες, να λύσουν οριστικά τα μείζονα προβλήματα του είδους μας και να ρυθμίσουν με δικαιοσύνη τις ανθρώπινες σχέσεις τόσο σε κοινωνικό όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο.

Το αποτέλεσμα των εφηρμοσμένων ιδεών της Αριστεράς ήταν η επιβολή στυγνών τυραννικών καθεστώτων όπως αυτό στη Σοβιετική Ένωση, στη Ρουμανία, στην Αλβανία, στην Κίνα, στην Καμπότζη κ.α. Τα τυραννικά καθεστώτα προκάλεσαν εκατόμβες. Εκατοντάδες εκατομμύρια ήταν τα θύματα του κομμουνισμού. Οι σοσιαλιστικοί «παράδεισοι» στην πραγματικότητα ήταν δυστοπίες μαζικής καταπίεσης, πείνας και παρακολούθησης των πολιτών από εφιαλτικούς μηχανισμούς, κρατικούς και παρακρατικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ευτυχώς για την Ελλάδα, δεν ακολούθησε την πεπατημένη της μαρξικής συνέπειας. Η αρνητική επίδρασή του στην Ελλάδα περιορίστηκε στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls, στην απώλεια πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, στη σύναψη «αριστερού» Mνημονίου και την περαιτέρω υποδούλωση της χώρας στους δανειστές, καθώς και στην υποδοχή ενός τεράστιου ρεύματος ισλαμιστών εποίκων.

Ο μηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η εναντίωσή του στην εθνική ιδέα, όμως, είναι σταθερά χαρακτηριστικά της θρησκείας του μαρξισμού – λενινισμού. Και είναι όντως θρησκεία ο μαρξισμός – λενινισμός, όπως αποτελεί θρησκεία κάθε συγκροτημένο σύστημα ιδεών.

Ο λαός μας, όμως, έχει και εθνική ταυτότητα και πίστη στον Χριστό. Γι’ αυτόν τον λόγο έδειξε την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα και στους ομοϊδεάτες του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα