«Ξεπλένουν» τις βρομιές

Στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος της άρχουσας τάξης λειτουργεί σαν εγκληματική οργάνωση, η οποία εξασφαλίζει το ακαταδίωκτό της με νομοθετήματα και δικαστικά τερτίπια. Το μεγάλο ξέπλυμα του σκανδάλου της Siemens αυτό δείχνει.

Όχι μόνο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αλλά και τους βασικούς κανόνες της λογικής η αθώωση όλων των κατηγορουμένων για τις μίζες της Siemens, οι οποίες βρίσκονταν στην επικαιρότητα και οι εκδικάσεις των υποθέσεων σχεδόν λησμονήθηκαν αφού… βολόδερναν σε μισοσκότεινους διαδρόμους των δικαστηρίων επί 15 χρόνια.

Η κοινωνία μας άκουσε άναυδη και εξοργισμένη την είδηση ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απήλλαξε και τους 22 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο της Siemens και αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης για πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 λόγω παραγραφής. Ακόμα και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο μεγάλος λαδωτής των επίορκων Ελλήνων πολιτικών, θα μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερος και να συνεχίσει, ίσως, τις «δουλειές» που άφησε στη μέση όταν άρχισε να ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης του Χριστοφοράκου για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002. Για τις λοιπές κηρύχθηκε αθώος κατά πλειοψηφία.

Η κατάντια της Δικαιοσύνης και του πολιτικού κόσμου, που… ένωσαν δυνάμεις για να βγει αυτή η άθλια απόφαση, είναι τόσο μεγάλη, ώστε τα στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής αθωώθηκαν ενώ η ίδια η Siemens είχε αποδεχθεί το σκάνδαλο και πλήρωνε -έστω ψίχουλα- για να αποζημιώσει το ελληνικό κράτος!

Δεν μπορεί τίποτε να στεριώσει στην Ελλάδα, όταν ο λαός μας βλέπει να επιβραβεύεται η ατιμία, να θριαμβεύουν τα λαμόγια, να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι επίορκοι πολιτικοί, οι διεφθαρμένοι, οι πράκτορες των γερμανικών συμφερόντων και οι κλεπταποδόχοι των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες.

Τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ξεπλύθηκαν σε μια ύποπτα μακρόσυρτη, δεκαπενταετή διαδικασία, όπου αξιοποιήθηκαν όλοι οι σχετικοί νόμοι που ψηφίστηκαν στη Βουλή και τα ορθάνοιχτα «παραθυράκια» τους.

Μεγάλη η ντροπή και ακόμα μεγαλύτερη η αδικία σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα