Το έγκλημα των Τεμπών και οι κυβερνητικές ύβρεις

Οι εμπροσθοφύλακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αντί να ζητούν συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθούν με κάθε τρόπο την τακτική Δικαιοσύνη να εξακριβώσει ποιοι ευθύνονται για ό,τι συνέβη στα Τέμπη αλλά και να τιμωρήσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, επιτίθενται σε όσους προσπαθούν να φέρουν στο φως την αλήθεια. Την ίδια στιγμή ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιθυμεί αποκαλύψεις για τα Τέμπη, αλλά επιδιώκει κουκούλωμα.

Χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων είναι όσα είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του: «Είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη, και είναι άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη. Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση».

Ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, αντί να απολογείται, ζητάει τα ρέστα και κουνάει το δάχτυλο στις πολιτικές δυνάμεις, που ζητούν διαφάνεια, αποκάλυψη της αλήθειας, λογοδοσία και απονομή Δικαιοσύνης για ό,τι συνέβη στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Ο χειρισμός είναι άθλιος, ο χαρακτηρισμός «βδέλλα» χυδαίος και η συμπεριφορά τούτη είναι πια μια… τυπική αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σκάνδαλο ή υπόθεση που φανερώνει το πραγματικό πρόσωπό της.

Ο κ. Μαρινάκης και το αφεντικό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσποιούνται ότι αγνοούν ή απλώς… προσπερνούν το αίτιο των πρωτοβουλιών των συγγενών των θυμάτων. Οσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ζητούν βοήθεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επειδή η κυβέρνηση, οι καταγγελλόμενοι ως βασικοί υπεύθυνοι αλλά και θεσμοί του κράτους δείχνουν… απροθυμία να κάνουν αυτό που πρέπει.

Στις πρωτοβουλίες των συγγενών των θυμάτων είναι και η συλλογή υπογραφών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των υπαιτίων και η διεθνοποίηση της υπόθεσης. Αυτές οι πρωτοβουλίες -μέχρι στιγμής- αποδεικνύονται επιτυχείς. Και έπεται συνέχεια.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα μπορέσει να κρύψει τις ευθύνες της. Θα λογοδοτήσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα