Ηρεμολόγιο Τετάρτης 10/04/2024

● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σκληρός της τζελατερίας Κωστής Χατζηδάκης κάνουν τους νταήδες στους μεροκαματιάρηδες που υποχρέωσαν να βάλουν μηχανήματα POS στα καταστήματά τους και στις επιχειρήσεις τους και να τα συγχρονίσουν με την ταμειακή μηχανή.

● Ετσι δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της φοροδιαφυγής (αλήθεια, το εκατομμυριάκι που κουβάλησε από τη SIEMENS στα γραφεία της πασοκάρας ο Τσουκάτος φορολογήθηκε;).

● Ομως σε κάποιο υπουργικό συμβούλιο γιατί ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης δεν στρέφουν το κεφάλι δεξιά ή αριστερά για να ρίξουν ένα βλέμμα στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επιβλέπει ένα ωραιότατο σύστημα συναλλαγής με μετρητούλια;

● Στα ΚΤΕΛ Αττικής δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. Οποιος μπει σε τέτοιο λεωφορείο και δεν έχει εισιτήριο καλό θα είναι να έχει μετρητά στην τσέπη.

● Σε ερώτηση επιβάτη αν το λεωφορείο διαθέτει POS, η απάντηση ήταν αρνητική. Επειτα άρχισε εναγωνίως να ψαχουλεύει τις τσέπες του μήπως κι έβρισκε ψιλά. Βρήκε. Μόλις έκοψε το εισιτήριό του, ρώτησε την κοπέλα που έκανε την… εισπρακτόρισσα: «Δηλαδή, αν δεν είχα ψιλά, τι θα γινόταν;»

● Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Θα κατεβαίνατε και θα σηκώνατε χρήματα από κάποιο ΑΤΜ». Κάπως έτσι το κράτος δίνει το «καλό» παράδειγμα σε όλους. Αν έχεις και τον πρώτο λόγο και το πάνω χέρι, υποχρεώνεις τους άλλους να συμβιβαστούν όχι μόνο με τα σαδιστικά καπρίτσια σου, αλλά να πληρώνουν κι από πάνω για να τα υποστούν!

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα