Χαμός στην Τουρκία με τον… θάνατο του Ερντογάν

Διώξεις στην Τουρκία κατά όσων διέδιδαν στο διαδίκτυο ότι ο «σουλτάνος» υπέστη προχθές σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σάλο προκάλεσε χθες στην Τουρκία η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Αγκούτ Ερντογντού, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη το βράδυ της Τρίτης εγκεφαλικό επεισόδιο και ως εκ τούτου χθες νοσηλευόταν στην Εντατική.

Ο ισχυρισμός του Ερντογντού δεν επιβεβαιώθηκε από καμία επίσημη κυβερνητική πηγή, ενώ φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τού καταλόγισαν «σκανδαλώδεις δηλώσεις» με στόχο τον Τούρκο πρόεδρο. Ο βουλευτής του CHP εξήγησε πως έγινε αποδέκτης μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα και στο WhatsApp για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν. «Μοναδική μου επιθυμία είναι να είναι ο Ερντογάν υγιής και ικανός. Η πολιτική μου ζωή ήταν ένας αγώνας κατά του Ερντογάν. Αυτό που θέλω είναι να είναι υγιής για να δώσει λόγο στον λαό στις επόμενες εκλογές» σχολίασε ο Ερντογντού, προσπαθώντας να… μαζέψει την γκάφα.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πάτησαν την «μπανανόφλουδα» της ψευδούς είδησης και δημοσίευσαν αντίστοιχα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του επικεφαλής του τουρκικού κράτους. «Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #νεκρός κυκλοφόρησε στο κοινωνικό δίκτυο twitter, με αναφορές στον πρόεδρό μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία άρχισε δικαστικές διώξεις κατά χρηστών των κοινωνικών δικτύων. «Υπό το άνωθι hashtag ταυτοποιήθηκαν 30 άτομα που έκαναν share περιεχόμενα παραπληροφόρησης (…) και εκκίνησαν οι εναντίον τους αναγκαίες διαδικασίες».

Γεγονός είναι πάντως πως η κατάσταση της υγείας του 67χρονου Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες, αποτελεί συστηματικά αντικείμενο φημολογίας στην Τουρκία. Σειρά βίντεο που έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει περιθώρια να γίνεται λόγος για έναν αδύναμο ίσως και ασθενή πρόεδρο. Σε απάντηση, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δημοσίευσε στο twitter βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να κάνει περίπατο. Λίγες ώρες αργότερα, στον επίσημο προεδρικό λογαριασμό στο ίδιο μέσο δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τα χθεσινά διαπιστευτήρια του νέου πρεσβευτή της Λιθουανίας στην Αγκυρα Ρίτσαρντας Ντεγκούτις, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα