Οργή για τον Ερντογάν που μοιράζει μετρητά στα χαλάσματα

Ο χυδαίος Ερντογάν τώρα χαρτζιλικώνει παιδιά!

Προκλητικός, όσο όμως και πολιτικά χυδαίος, ο Ερντογάν εθεάθη χθες να μοιράζει… μετρητά σε παιδιά που περίμεναν να τον συναντήσουν ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων στη σεισμόπληκτη Αντιγιαμάν. Μια κίνηση που προκάλεσε βέβαια αλγεινή εντύπωση τόσο στο εσωτερικό όσο όμως και στο εξωτερικό, με τον «σουλτάνο» καταφανώς να επιχειρεί να κάνει πολιτική σπέκουλα πάνω στα ερείπια, εμφανιζόμενος ως… φιλεύσπλαχνος.

Για «ντροπιαστικές στιγμές» έκαναν λόγο χθες οι περισσότεροι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεχόταν συγχρόνως έντονη κριτική από μερίδα του τουρκικού Τύπου και τους πολιτικούς αντιπάλους του. «Στις πλημμύρες δίνει τσάι, στον σεισμό χρήματα» έγραφε χαρακτηριστικά η «Cumhurriyet», την ώρα που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωνε: «Για όνομα του Θεού! Δεν εξαγοράζεται η ανθρώπινη βούληση με χρήματα». Αμετανόητος, εντούτοις, ο Τούρκος πρόεδρος εκτός από χρήματα μοίραζε αφειδώς και υποσχέσεις.

«Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για την απαραίτητη κατασκευή των πόλεών μας. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουμε την κατασκευή 309.000 κατοικιών. Σας ζητάμε να δώσετε έναν χρόνο γι’ αυτό» δήλωσε αργότερα από την επαρχία Καχραμανμαράς, τονίζοντας: «Εχουμε την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να αναπληρώσουμε όλη αυτή την καταστροφή».

Ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας ο «σουλτάνος» είπε ακόμη: «Δίνουμε 100.000 λίρες στους συγγενείς των πολιτών μας που σκοτώθηκαν στον σεισμό για τις επείγουσες ανάγκες τους (…) και πληρώνουμε 10.000 λίρες στον καθέναν από τους πολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφή».

Τέλος, χθες έγινε γνωστό πως το καθεστώς της Αγκυρας μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα που ακούστηκαν στις εξέδρες των οπαδών της Φενερμπαχτσέ διέταξε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της ομάδας το ερχόμενο Σάββατο. Ο λόγος, προφανής: να αποσιωπηθεί οποιαδήποτε αντίδραση πλήττει επικοινωνιακά τον Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα