Κινηματογραφική απαγωγή και ληστεία στη Νάπολη
Η Νάπολη “βυθίστηκε” σε σκηνές πανικού χθες (16/4), όταν ένοπλοι με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν σε τράπεζα, παίρνοντας αρχικά όμηρους τουλάχιστον 25 άτομα, και πιο συγκεκριμένα πελάτες και υπαλλήλους, με στόχος τους να είναι οι θυρίδες ασφαλείας.
Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Corriere Della Sera, ορισμένοι όμηροι ένιωσαν αδιαθεσία, ενώ έξω από το υποκατάστημα, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή.
Οι καραμπινιέρι κάλεσαν σε βοήθεια τη μονάδα GIS, τις ελίτ δυνάμεις της αστυνομίας.
Γύρω στις 13:30 (ώρα Ιταλίας), πυροσβέστες και καραμπινιέρι άνοιξαν δρόμο για την έξοδο των ομήρων. Βγήκαν όλοι σώοι, αλλά σε κατάσταση σοκ. Έξι από αυτούς έλαβαν άμεση ιατρική φροντίδα επιτόπου, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία. Στο σημείο έφτασε και ο γενικός εισαγγελέας της Νάπολης.
Η εξέλιξη ήρθε στις 17:00: Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στην τράπεζα, μετά από προσεκτική αναμονή. Μέσα, άδειος χώρος. Οι ληστές είχαν δραπετεύσει από την ίδια οδό εισόδου τους, που ήταν μια τρύπα στο δάπεδο, που οδηγούσε σε υπόγειο τούνελ συνδεδεμένο με το αποχετευτικό δίκτυο.
Επιβεβαιώθηκε η παραβίαση δεκάδων θυρίδων ασφαλείας, αλλά η ακριβής λεία θα φανεί από τις καταγγελίες των πελατών. Οι αρχές εντόπισαν κοντά ένα ύποπτο όχημα, που πιθανότατα χρησιμοποίησε η συμμορία.

