Την επόμενη εβδομάδα στους ελεύθερους επαγγελματίες τα 534 €

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας πρέπει να κάνουν υπομονή περίπου 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, των οποίων οι επιχειρήσεις παρέμειναν με κρατική εντολή κλειστές τον Μάιο, για να λάβουν το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί το εν λόγω επίδομα μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου, χωρίς, όμως, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι και αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport».

Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, με την οποία δηλώνονται τα εξής: α) ο δικαιούχος δεν απασχολεί εργαζομένους ή έχει μέχρι και 20 ή είναι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας και β) πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις.

Ενημέρωση

Κάθε αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται από την ΑΑΔΕ σε σχέση με την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησής της. Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα αίτημα επανεξέτασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ενημέρωσης.
Το ύψος του ειδικού επιδόματος ορίζεται ως εξής: στα 534 ευρώ ανέρχεται για τους δικαιούχους αυταπασχολουμένους και εργοδότες με έως 20 άτομα προσωπικό που παρέμειναν κλειστοί μετά τη 18η Μαΐου 2020 και β) στα 300 ευρώ για τους δικαιούχους αυταπασχολουμένους και εργοδότες με έως 20 άτομα προσωπικό για τους οποίους δεν παρέμειναν σε ισχύ μετά τη 18η Μαΐου 2020 τα ειδικά μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι η ειδική αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Στο μεταξύ, χθες, αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των εισφορών του Μαΐου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολουμένους και αγρότες.

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% για τις τρέχουσες εισφορές Μαΐου. Προϋπόθεση για την έκπτωση αποτελεί η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών αυτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα