Εξοικονομώ: Από τις 2 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών

Έως 26 Φεβρουαρίου και η κατάθεση αιτήσεων τύπου Α και Β για πολυκατοικίες σε περιφέρειες που δεν έχουν εξαντληθεί οι πόροι

  • Του Β. Παπακωνσταντόπουλου

Στη φάση υποβολής των δικαιολογητικών εισέρχεται από την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Συγκεκριμένα από την Τρίτη 2 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, ενεργοποιείται στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης, ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι αιτήσεις που έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής και βρίσκονται σε κατάσταση υποβολής δικαιολογητικών θα λάβουν προθεσμία τριάντα ημερών, εντός της οποίας θα πρέπει να αναρτηθούν στην πλατφόρμα του προγράμματος τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Όσον αφορά τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, αλλά έχουν χαρακτηριστεί «ειδική περίπτωση» υποβολής, θα πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχός τους. Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν θα ενταχθούν τώρα στη φάση υποβολής δικαιολογητικών, αλλά θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία όταν ελεγχθούν.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται για λίγες ακόμα ημέρες η υποβολή αιτήσεων τύπου Α και Β για πολυκατοικίες. Η πλατφόρμα του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη έως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 14.00 σε όσες περιφέρειες δεν έχουν εξαντληθεί οι πόροι. Με το πέρας της περιόδου υποβολής δικαιολογητικών, όπως αυτή περιγράφεται παραπάνω, και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, η υποβολή αιτήσεων για πολυκατοικίες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Στο μεταξύ η Eurobank ενεργοποιεί το πρόγραμμα Bridge Financing Εξοικονομώ, ένα νέο προϊόν, μέσω του οποίου οι προμηθευτές/ανάδοχοι που αναλαμβάνουν και υλοποιούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχουν τη δυνατότητα να «προχρηματοδοτηθούν» όσον αφορά τις παραγγελιές/εργασίες που αναλαμβάνουν.

Ειδικότερα, μέσω της δυνατότητας χρηματοδότησης που παρέχεται για κεφάλαιο κίνησης, οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα έχουν στη διάθεσή τους ένα εργαλείο χρηματοδότησης που θα καλύπτει ανάγκες τους καθ’ όλη τη διάρκεια κατά την οποία το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα είναι ενεργό, εξασφαλίζοντας βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, με βασικό πλεονέκτημα τη χρηματοδότηση με τη μορφή πιστωτικού ορίου για την κάλυψη επαναλαμβανόμενων αναγκών σε βάθος χρόνου και για όσο θα είναι ενεργό το πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης χορήγησης πιστωτικού ορίου σε κάθε νέο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Σημειώνεται ότι το μέγιστο ποσό εκάστοτε χορήγησης θα ανέρχεται στο 80% του ποσού της επιχορήγησης κάθε υποβληθέντος προς χρηματοδότηση έργου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα