Χατζηδάκης: Χαμηλότερη, στο 3,1%, η αύξηση των συντάξεων για το 2024

Η μέση κύρια σύνταξη για τον ιδιωτικό τομέα θα φτάσει τα 695 ευρώ

ΑκόμΑ πιο χαμηλή από τους αρχικούς υπολογισμούς αναμένεται να είναι είναι η νέα αύξηση των συντάξεων για το 2024. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη (φωτό), οι συνταξιούχοι θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη κατά 3,1%, έναντι ποσοστού 3,5% που έκαναν λόγο οι αρχικές εκτιμήσεις. Η εκτίμηση είχε γίνει με βάση την πρόβλεψη για έναν τιμάριθμο της τάξεως του 4,7% και ρυθμό ανάπτυξης 2,3%.Υπενθυμίζεται πως το ποσοστό της αύξησης υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο του πληθωρισμού και της ανάπτυξης του κάθε έτους, με την αύξηση στις συντάξεις να αγγίζει πέρυσι το 7,75%.
Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι η μέση κύρια σύνταξη για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα είναι 674 ευρώ, θα δουν αύξηση 21 ευρώ, δηλαδή θα πάρουν 695 ευρώ. Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των οποίων η μέση κύρια σύνταξη κυμαίνεται στα 933 ευρώ, η αύξηση θα είναι 29 ευρώ, με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται μεικτά στα 962 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως το μικρότερο ποσοστό αύξησης των συντάξεων οδηγεί στη βραδύτερη εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν χιλιάδες συνταξιούχοι στη χώρα μας. Οσοι και μετά την αύξηση διατηρήσουν τη διαφορά, θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ.

Δείτε επίσης: 
Πόσοι είναι οι δικαιούχοι και τι θα λάβουν για: market pass, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θέρμανση, youth pass και αγροτικό πετρέλαιο

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα