Καμιά συγγνώμη για τη νέα γκάφα του ΑΠΕ!

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανάρτησε ψεύτικη φωτό για τη χθεσινή πορεία του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο

Δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ανέβασε στο διαδίκτυο ψεύτικη (fake) φωτογραφία, προκαλώντας την οργή των χρηστών του twitter και εύλογα ερωτήματα, που χρήζουν απάντησης. Υστερα από ψεύτικη φωτογραφία από δήθεν μαθητικό συλλαλητήριο προ ημερών, χθες το πρωί το κρατικό πρακτορείο ανάρτησε και άλλη παραπλανητική φωτογραφία, που συνόδευε αυτή τη φορά κείμενο για την πορεία των μελών του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όμως, το ΑΠΕ χρησιμοποίησε παλαιότερη φωτογραφία από κινητοποίηση, κατά πάσα πιθανότητα μαθητών και φοιτητών, για να δείξει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό και οι αποστάσεις, παραπέμποντας ουσιαστικά σε προβοκάτσια.

Το κείμενο με τη φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στις 10.46 το πρωί, ανέφερε με εμφανή δόση ειρωνείας: «Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της κομματικής οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία. Από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις».

Η φωτογραφία, η οποία ήταν καταφανώς από παλιά κινητοποίηση, έδειχνε παιδιά να είναι μαζί, σχηματίζοντας αλυσίδα και να κάνουν πορεία, προφανώς χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και χωρίς να αναφέρεται ότι ήταν φωτογραφία αρχείου. Λίγο αργότερα το πρακτορείο κατέβασε τη φωτογραφία, την οποία είχε χρησιμοποιήσει ξανά πριν από έναν χρόνο, στις 17 Νοεμβρίου 2019. Οσο για συγγνώμη εκ μέρους του ΑΠΕ, ούτε λόγος…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα