Άγκυρα: Ταραχή για τις ασκήσεις

Εκνευρισμό προκαλεί στην Τουρκία η προοπτική της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία

Έντονο εκνευρισμό προκαλεί στην Τουρκία η προοπτική κοινών ασκήσεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο την Κρήτη. Αυτό που φαίνεται να καίει τους γείτονές μας είναι η πληροφορία που θέλει σαουδαραβικά μαχητικά F-15 – έναν ακόμη άγνωστο για τους Τούρκους παράγοντα αεροπορικής υπεροχής- να συμμετέχουν στις ασκήσεις και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στόχος της κοινής άσκησης είναι να «απειληθεί» η Τουρκία, ενώ διατυπώνονται κατηγορίες κατά της χώρας μας για «κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή». Τα βέλη των Τούρκων δημοσιογράφων δεν γλιτώνει ούτε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να στοχοποιείται καθώς γίνεται λόγος για «πρόκληση από τον πρίγκιπα στο Αιγαίο».

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του προσώπου, καθώς θεωρείται ότι ο Μπιν Σαλμάν είναι ο παράγοντας που δεν επιτρέπει μια επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας που θα ήθελε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη τα μέσα που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη άσκηση, τόσο από σαουδαραβικής όσο και από ελληνικής πλευράς, δεν έχουν ακόμη «κλείσει», παρά το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για άσκηση παρόμοια με αυτή που η ελληνική πλευρά έκανε με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα F-16 της αραβικής χώρας να παραμένουν για αρκετό καιρό στην Κρήτη και να συμμετέχουν σε πλήθος ασκήσεων σε περιοχές που θεωρούνταν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο «κόκκινες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα