Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Kαρφώνει τον Στάσση για το ανάκτορο!

Ο Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν είναι νόμιμο ο Mr ΔΕΗ να έχει παράλληλη… επενδυτική δραστηριότητα

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Σοβαρές αιχμές άφησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης για το αν μπορεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης να έχει άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως είναι η «επένδυση» του παλατιού στην Τζια, τη στιγμή που βρίσκεται στο τιμόνι της δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας. Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του ανακτόρου που χτίζει ο κ. Στάσσης, από τη «δημοκρατία», πληροφορίες ανέφεραν πως η υπόθεση έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και του επικεφαλής της Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν συγκεκριμένα ότι η Αρχή θα ξεκινήσει έρευνα μεταξύ άλλων και για το «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΔΕΗ. Να υπενθυμίσουμε δε πως μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» είχε διαρρεύσει ένα non paper από «κύκλους της ΔΕΗ», το οποίο ανέφερε πως «η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ.» έχει εκ μέρους του κ. Στάσση καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα.

Προσπαθώντας, όμως, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οι «κύκλοι της ΔΕΗ» φαίνεται πως προκάλεσαν ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα στον κ. Στάσση. Ο κ. Αδαμίδης, λοιπόν, μιλώντας στην εκπομπή «Κόντρα 24» της Αναστασίας Γιάμαλη, πρόσθεσε και μία νέα πτυχή στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν είναι νόμιμο να κερδίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ επιπλέον χρήματα από κάποια άλλη… επενδυτική δραστηριότητα, από τη στιγμή που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση στη μεγαλύτερη βιομηχανική εταιρία της χώρας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αδαμίδης, σε όλους τους άλλους εργαζομένους στις εταιρίες όπου έχει συμμετοχή το Δημόσιο, απαγορεύεται παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι διώκονται και ποινικά σε περίπτωση που ανακαλυφθεί ότι δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε άλλη εργασία πέρα από την εταιρία του Δημοσίου. Εάν ισχύει για τους απλούς εργαζομένους αυτός ο κανόνας, το πλέον πιθανό είναι να ισχύει και για τον επικεφαλής της ΔΕΗ. Και προφανώς αυτή είναι ακόμη μία πτυχή που θα πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Απαράδεκτη! «Χαλάλι του» είπε η Άννα Καραμανλή

Την ώρα που οι άνθρωποι της παράταξης -οι οποίοι για κάποιον ανεξήγητο λόγο τη στέλνουν (ακόμα…) στη Βουλή- στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος, η Θεσσαλονικιά βουλευτής της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή -η οποία εκλέγεται στον νότιο τομέα της Αθήνας- δεν βρίσκει τίποτε μεμπτό στη ζοφερή υπόθεση του «φτωχικού» που χτίζει το «πολύτιμο αγόρι» του Μαξίμου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, στην Τζια.

Αυτό το «χρυσό παιδί» της οικογένειας εισπράττει κάθε μέρα το μηνιάτικο ενός σκληρά εργαζομένου στη χώρα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Α. Καραμανλή να πάρει χωρίς, να ντρέπεται, το μέρος του. «Η ανέγερση μιας πολυτελούς κατοικίας, από τη στιγμή που αμείβεται το τελευταίο διάστημα με 360 χιλιάρικα τον χρόνο, είναι πρόκληση» τόλμησε να παρατηρήσει ο συνομιλητής της Χρήστος Γιαννούλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) χθες στο κανάλι Action 24, για να εισπράξει -τρεις φορές μάλιστα!- την οργισμένη απάντηση της Αννας: «Χαλάλι του»!

Πρόκειται για ξιπασιά χωρίς προηγούμενο! Μια αηδιαστική στάση των χορτάτων και βολεμένων που αποστρέφουν το βλέμμα από τα βάσανα των ταπεινών και αγνοούν την αγωνία του λαού. Αυτών των απλών ανθρώπων που δεν έχουν πού να σταθούν και μοχθούν καθημερινά να τα φέρουν βόλτα, κρατημένοι στα ακραία όρια της αξιοπρέπειας, τα οποία περιφρονούν κατάστηθα ουτιδανές και θλιβερές πολιτικά περιπτώσεις τύπου Αννας… Πρόκειται για τη βουλευτή που οι ίδιοι οι συνάδελφοί της στη Ν.Δ. αποκαλούν «η άλαλη»!, αλλά, όπως αποδεικνύεται, η γλώσσα της «πηγαίνει ροδάνι» όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τις χυδαιότερες επιλογές του Μαξίμου και των προστατευομένων του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα