«Εμφύλιος» στην αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για ελλιπή αστυνόμευση της Αθήνας κατηγόρησε ο Κώστας Μπακογιάννης τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Χτύπημα με… κλομπ έδωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο υπουργός, που ενδιαφέρεται προσωπικά ακόμα και για την ασφάλεια των… γατιών, κατηγορήθηκε ευθέως από τον δήμαρχο για ελλιπή αστυνόμευση στην Αθήνα, η οποία, όπως είπε, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Έντονη ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου, που αναρωτήθηκε «τι αλήθεια θέλει ο δήμαρχος; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε;»

Η επίθεση του δημάρχου (και ανιψιού του πρωθυπουργού) στον υπουργό, που είναι ένας από τους εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη -πρόσφατα του έδωσε το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή- προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της, αλλά γκρεμίζει και το αφήγημα τόσο του κ. Θεοδωρικάκου όσο και της κυβέρνησης ότι επί των ημερών της Ν.Δ. η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της και η ασφάλεια των πολιτών είναι καλύτερη από ποτέ.

«Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χθες στον Σκάι ο δήμαρχος και τόνισε ότι υποχρεώνεται να θέσει το θέμα δημόσια επειδή ο υπουργός δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του για συνάντηση. «Τον παρακαλώ εδώ και έναν μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης» πρόσθεσε.

Στην επίθεση Μπακογιάννη απάντησαν αρχικά κύκλοι του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου, ενώ αργότερα το υπουργείο με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία του υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου με τον δήμαρχο Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι «η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο».

Επίσης ο υπουργός μέσω της ανακοίνωσης επισημαίνει: «Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παραεμπορίου, ενώ στις επιχειρήσεις αυτές έγιναν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παραεμπόριο».

Στη σύγκρουση παρενέβη και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος, ο οποίος σε αιχμηρή του ανάρτηση κατά του υπουργού αναφέρει πως ο «δήμαρχος Αθηναίων ζητά έναν μήνα τώρα να δει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη» αλλά «ατύχησε, αν είχε μουστάκια και ουρά, αν φορούσε μπούρκα, αν ήταν “ευπαθής” ή “ευάλωτος”, θα είχε προτεραιότητα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα