Σταύρωσαν τη Λάσπα γιατί διαφώνησε

Έγινε στόχος επίθεσης ακόμα και από το κόμμα της επειδή επέκρινε την εκδήλωση με τις Drag Queens και τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Η Κατερίνα Λάσπα δέχεται τις τελευταίες ώρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση από «προοδευτικές» και «ευαίσθητες» φωνές, επειδή έκανε το «λάθος» να διαμαρτυρηθεί για το αυτονόητο. Τόλμησε να διαφωνήσει με τα νέα ήθη που εισάγουν κάποιοι δικαιωματιστές, οι οποίοι διοργάνωσαν ειδική εορταστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία κάποιοι άνδρες που τοποθετούν τον εαυτό τους στην όχθη των γυναικών διάβασαν πρωτοχρονιάτικα παραμύθια σε μικρά παιδιά!

«Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει για τον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια» σχολίασε η κυρία Λάσπα στο διαδίκτυο, εκφράζοντας τον μέσο όρο της ελληνικής κοινωνίας. Ακολούθησε ορυμαγδός αρνητικών σχολίων από «φορείς», ΜΜΕ, δημοσιολόγους και παράγοντες, που η μόνη δύναμή τους εντοπίζεται στην ευκολία πρόσβασης στους διαύλους επικοινωνίας.
Με πρωτοφανές μένος, αυτό το τσούρμο επιτέθηκε στη γενική γραμματέα Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, όπου κάμποσοι κομματικοί άρχισαν να ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι. Στελέχη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασαν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους, αξιώνοντας καρατομήσεις, προτού παρέμβει -προς τιμήν του- ο Νίκος Ανδρουλάκης -που έχει «καεί» με το σκάνδαλο Καϊλή- και ζητήσει κατάπαυση του πυρός. Προηγουμένως, όμως, είχαν αναλάβει δράση κάποια… φυντάνια του ΠΑΣΟΚ.

«Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του» ανέφερε σε ανάρτησή της η γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αννα Παπαδοπούλου. «Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Οχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κυρίας Λάσπα» ανέφερε χαρακτηριστικά και ο αναπληρωτής του τομέα Γιάννης Βήκας. «Οταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους» επεσήμανε, υποδεικνύοντας με τη σειρά του τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να αντιδράσει η ηγεσία, επιλέγοντας διοικητικού χαρακτήρα μέτρα.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών προειδοποιεί με την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, «καθώς οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η Κατερίνα Λάσπα προσβάλλουν κατάφωρα τόσο την προσωπικότητα των τρανς, φυλοδιαφορετικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και των drag queens, όσο και γενικότερα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο σύνολό της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα