Δεν ζητάει ακόμα συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Για όσα παραπλανητικά και εις βάρος της χώρας διέδιδε σχετικά με τους 38 πρόσφυγες και τον «θάνατο της μικρής Μαρίας»

Επιμένουν ακόμα να μη ζητάνε συγγνώμη στον ΣΥΡΙΖΑ για όσα παραπλανητικά και εις βάρος της χώρας διέδιδαν σχετικά με την περιπέτεια ομάδας 38 προσφύγων και τον ανεπιβεβαίωτο θάνατο της «μικρής Μαρίας» σε νησίδα του Εβρου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια ένδειξη μεταμέλειας, το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναρτήσει ξανά στην ιστοσελίδα του τα δημοσιεύματα για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας», η οποία εμφανιζόταν να έχει χάσει τη ζωή της και να παραμένει άταφη επί μέρες σε διαφιλονικούμενη νησίδα στη μέση του ποταμού.

«Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το “Spiegel” θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού.

Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν» σημείωνε στην απολογία του το περιοδικό.

Παρ’ όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη ζητάνε συγγνώμη. «Αν χρωστάει κάποιος συγγνώμη για το Προσφυγικό, είναι η κυβέρνηση» δηλώνει απερίφραστα ο Νίκος Φίλης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει τα πάντα σε αυτήν την υπόθεση. Περνά, μάλιστα, στην αντεπίθεση, αναφέροντας:

  1. Το πολυήμερο «μπαλάκι» των προσφύγων μεταξύ ελληνικών και τουρκικών Αρχών.
  2.  Τη δράση, σύμφωνα και με την «Καθημερινή», «μαυροντυμένων ανθρώπων», προφανώς αστυνομικών, που επαναπροώθησαν με τη βία στο τουρκικό έδαφος τους πρόσφυγες.
  3. Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όταν έγινε γνωστή η παρουσία τους στη συγκεκριμένη περιοχή, που επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση τη διάσωσή τους. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με τεράστια καθυστέρηση και αφού υπήρξε πρώτα μεγάλη κινητοποίηση στην Ελλάδα και διεθνώς.
  4. Οτι τμήμα της νησίδας Κισσάρι, όπου εγκλωβίστηκαν οι 38, αποτελεί ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
  5. Τη δήλωση Μηταράκη κατά την πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή: «Προκύπτει από τις καταθέσεις ότι ένα παιδί έχασε τη ζωή του».
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα