Οι τέσσερις που συμπληρώνουν τη (γνωστή) μαύρη λίστα της ΕΥΠ

Συνολικώς 10 πρόσωπα είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα έξι ανώτατα κρατικά στελέχη που αποκάλυψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, προστίθενται και τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία είναι ήδη εδώ και καιρό επιβεβαιωμένο πως παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο λόγος για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Κύρτσο, Θανάση Κουκάκη και Τάσο Τέλλογλου.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης είναι ο πρώτος που κατήγγειλε πως τον παρακολουθούσε η κυβέρνηση. Τότε είχε απλωθεί ένα πέπλο μιντιακής σιωπής προκειμένου να καλύψει το σκάνδαλο. Λίγους μήνες αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος το καλοκαίρι προέβη σε επίσημη καταγγελία, η οποία πυροδότησε και όλες τις σημερινές εξελίξεις.

Σήμερα, έξι ολόκληρους μήνες μετά, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει για ποιον λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη τού είχε βάλει «κοριό», καθώς οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι.

Εξάλλου, πλέον έχουν νομοθετήσει και προς αυτή την κατεύθυνση, βάζοντας μπλόκο στην ενημέρωση από την ΑΔΑΕ εάν δεν έχει παρέλθει η τριετία. Στη λίστα περιλαμβάνονται ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος έχει εξαπολύσει μύδρους εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα