Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ πήγε στον Βενιζέλο!

Η ξεκάθαρη θέση του στο σκάνδαλο των υποκλοπών έφερε πιο κοντά την Κουμουνδούρου με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση που έγινε αφορμή να αρχίσουν τα «μαχαιρώματα» τα «παιδιά του Σημίτη» ήταν μια μάζωξη του μισού ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθεί την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγο καιρό ήταν στη ρητορική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ένας από τους επικεφαλής του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου». Η ξεκάθαρη θέση του Βενιζέλου στο σκάνδαλο των υποκλοπών έφερε πιο κοντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;» και υπότιτλο «Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου» είχε προκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες αντιδράσεις από όλα τα «παιδιά του Σημίτη», μεταξύ των οποίων η Αννα Διαμαντοπούλου και η Βάσω Κιντή, που επιτέθηκαν στον Βενιζέλο για το ερωτηματικό.

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήρθε χθες από το βήμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Γκαίτε, παρουσία πολλών και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Πόπη Τσαπανίδου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Βούτσης: «Οφείλω εγώ με το δικό μου “πολεμικό μητρώο” να δώσω διαβεβαιώσεις ή να αποδείξω τίποτα; Πρέπει να σιωπώ επιστημονικά για τις υποκλοπές προκειμένου να μην “επωφεληθεί” ο ΣΥΡΙΖΑ; Το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου είναι θύμα υποκλοπών, δικαιούται να επικαλείται αυτά που λέω ή είναι ύποπτη και η σχέση με το κόμμα του οποίου υπήρξα αρχηγός και το οποίο ακρωτηριάστηκε σηκώνοντας τραγικά δυσανάλογο βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης;»

Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του είπε ότι είναι «πολιτικά και κομματικά απελεύθερος, απολαμβάνω τη σφαίρα της μεταπολιτικής, αλλά υπερασπίζομαι την επιστημονική μου συνείδηση, σοβαρότητα, αξιοπιστία και κυρίως πειστικότητα», επανέλαβε ότι δεν ρωτήθηκε για τον τίτλο της εκδήλωσης, στην οποία δέχτηκε να συμμετάσχει, αν και οι διοργανωτές έχουν μια πολιτική προδιάθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και επιτέθηκε στους «επικριτές» του ως εξής: «Θα κατανοούσα τις αντιδράσεις για το ερωτηματικό στο “Μένουμε Ευρώπη”, υπό την προϋπόθεση ότι όποιος ή όποια έσπευσε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα του “Μένουμε Ευρώπη”, τελεία και παύλα, έβρισκε να πει δυο λέξεις και για το απόστημα των υποκλοπών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός του κ. Βενιζέλου οι Νίκος Αλιβιζάτος (ΕΚΠΑ), Ιφιγένεια Καμτσίδου (ΑΠΘ), Ξενοφών Κοντιάδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Συντονιστής, ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ανδρέας Τάκης, ενώ προσφώνηση έκανε ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Δημήτρης Χριστόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα