Δένδιας: Ευρεία ταύτιση Ελλάδας – Ισραήλ

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ (κεντρική φωτό).

Μετά το μπαράζ των επαφών του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ελι Κοέν (στη φωτογραφία), τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας πως υπήρξε «σαφής δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», ενώ εστίασε και στο γεγονός ότι η δήλωση του Ελι Κόεν έγινε με σαφήνεια και στην κάμερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε ευρύτατη ταύτιση με το Ισραήλ σε μια σειρά από θέματα, όπως μεταφοράς, ενέργειας, αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας και καταμερισμού στους διάφορους τομείς, και διαμήνυσε πως «αποτελεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Οπως ανέφερε εξάλλου ο Νίκος Δένδιας, η σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι στρατηγική. Σημειωτέον πως οι δύο πλευρές συζήτησαν διμερή θέματα αναφορικά με τους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας, καθώς και στο πλαίσιο τριμερών σχημάτων συνεργασίας. Επιπλέον, οι διμερείς συνομιλίες κάλυψαν όλες τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα