Επίθεση Τσίπρα από το Περιστέρι στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον διμέτωπο

Δριμεία προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε χθες από το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου στη δυτική Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία.

Με πυκνές αναφορές στη δημοκρατική παράταξη, ακόμα και στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το δίλημμα των προσεχών εκλογών θα είναι «δημοκρατία ή Μητσοτάκης» και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «είναι ανιστόρητος ο διμέτωπος» που περιλαμβάνει και το κόμμα του, ο οποίος, όπως σημείωσε, στις παρούσες συνθήκες «διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Εγκαινιάζοντας μια εκστρατεία την οποία ο ίδιος με στόμφο χαρακτηρίζει «πορεία προς τον λαό», ο Α. Τσίπρας ανέφερε: «Η δημοκρατία αντεπιτίθεται! Γιατί έχει βαθιές ρίζες στον τόπο μας. Και κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει. Ηδη το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης, της εκτροπής και των εκβιασμών. Και τώρα την απάντηση στο κρίσιμο δίλημμα “με τη δημοκρατία ή την εκτροπή” καλείται να δώσει ο ίδιος ο λαός. Δεν θα απαντήσουν σε αυτό το υπαρξιακό για τη χώρα ερώτημα οι 156 βουλευτές της Ν.Δ. Θα απαντήσουν τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και θα απαντήσουν στην κάλπη, έτσι όπως το Σύνταγμά μας ορίζει». Οπως είπε στη συνέχεια, «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της εκτροπής δεν μπορεί να μιλά για σταθερότητα. Με εργαλείο ανήθικα μέσα επιβάλλουν ανήθικη πολιτική για την πιο μεγάλη αναδιανομή εισοδήματος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την ανάγκασε να ζει με κουπόνια. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, «χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Εχουμε σχέδιο, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Θέλουμε η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει να εκπροσωπεί όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τους επαγγελματίες της εξουσίας». Επόμενοι σταθμοί της πορείας του Α. Τσίπρα θα είναι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα