ΣΥΡΙΖΑ: Τον χαβά του ο Πολάκης

Με μια προβλέψιμη απόφαση και αφού είχε προηγηθεί μια ατιμωτική δήλωση προθέσεων ότι στόχος του δεν ήταν να αμφισβητήσει την ηγεμονία Τσίπρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα το περασμένο Σάββατο την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στα κομματικά ψηφοδέλτια.

Τις επόμενες ώρες η Κουμουνδούρου είχε την ευκαιρία να το μετανιώσει, καθώς το ίδιο κιόλας βράδυ ο Πολάκης ξανάπιανε δουλειά και το πληκτρολόγιό του πήρε φωτιά, αφού πρόλαβε να εμπλακεί σε μεταμεσονύχτιους καβγάδες με τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον εκδότη Νίκο Χατζηνικολάου. Ενοχλημένα εμφανώς στελέχη του κόμματος παίρνουν αποστάσεις, ενώ παράγοντες του στενού προεδρικού κύκλου στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για την τακτική του πρώην υπουργού απαντούσαν κοφτά «ρωτήστε τον ίδιο!».

Ο Τσίπρας

Νωρίτερα, ο Τσίπρας είχε επισημάνει ότι η επιστολή συγγνώμης του Πολάκη «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής. Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης». Όπως ξεκαθάρισε, «για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια και να αβγατίζουμε τους υποστηρικτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων».

Η επανένταξη Πολάκη δεν είναι ακριβώς βέβαιο αν εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό, ενώ ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο Μιχάλης Χαιρετάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μάχη στα Χανιά. Δριμεία επίθεση εξαπέλυσαν με ανακοινώσεις τους τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ. «Ο πολακισμός είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα» σχολίασε η Ν.Δ., για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Στον κατήφορο της τοξικότητας την αφήνουμε μόνη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα